Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
MELNO LĒCU ZUPA AR TRUŠA GAĻU
Pagatavošana laiks: 1,2 stundas
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Buljonam
• Truša gaļa – 1 kg
• Sīpols – 2 ēdamk.
• Burkāni – 2 gab.
• Ķiploks – 1 daiviņa
• Selerijas sakne – ¼ gab.
• Lauru lapa – 1 gab.
• Ūdens – 2,5 l
Zupai
• Beluga lēcas – 150 g
• Paprika – 1 gab.
• Vārīta kukurūza – 1 gab.
• Burkāns – 1 gab.
• Sāls – pēc garšas
• Zaļumi pēc izvēles – 2 saujas
Pagatavošana:
1. Noskalo truša gaļu, sadali mazākos gabalos un liec vārīties 2,5 litros ūdens
2. Buljonam nosmel putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu
3. Uz lēnas uguns vāri buljonu vismaz 40 minūtes
4. Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami
5. Gatavo zupu – turpini vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus
6. Vāri zupu līdz lēcas kļuvušas mīkstas
7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus
8. Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem
Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu. Ja, gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.