RECEPTES: Truša gaļa – lieliska alternatīva ierastajai cūkgaļai

© publicitātes

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.

MELNO LĒCU ZUPA AR TRUŠA GAĻU

Pagatavošana laiks: 1,2 stundas

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Buljonam

• Truša gaļa – 1 kg

• Sīpols – 2 ēdamk.

• Burkāni – 2 gab.

• Ķiploks – 1 daiviņa

• Selerijas sakne – ¼ gab.

• Lauru lapa – 1 gab.

• Ūdens – 2,5 l

Zupai

• Beluga lēcas – 150 g

• Paprika – 1 gab.

• Vārīta kukurūza – 1 gab.

• Burkāns – 1 gab.

• Sāls – pēc garšas

• Zaļumi pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana:

1. Noskalo truša gaļu, sadali mazākos gabalos un liec vārīties 2,5 litros ūdens

2. Buljonam nosmel putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu

3. Uz lēnas uguns vāri buljonu vismaz 40 minūtes

4. Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami

5. Gatavo zupu – turpini vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus

6. Vāri zupu līdz lēcas kļuvušas mīkstas

7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus

8. Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem

Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu. Ja, gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.

Latvijā

Būtu jāizvērtē atsevišķu Valsts digitālās attīstības aģentūra (VDAA) darbinieku atbildība un jāsaprot, kā valsts varētu palīdzēt iedzīvotājiem saistībā ar neizdarību radītajiem zaudējumiem, tā pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) pauda prezidents Edgars Rinkēvičs.