RECEPTE: Kazas siera semifreddo

© Nora Krevneva

Kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem. Gatavo restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.

8 porcijas

150 gr kazas siers

100 gr Mascarpone krēmsiers

4 olu dzeltenumi

6 ēdamkarotes cukurs

5 ēdamkarotes cukura sīrupam

200 gr saldais krējums 35%

50 gr kukurūzas pārslas

50 gr lazdu rieksti

1 gab. ananass

piparmētras

50 gr kazenes

40 gr mellenes

30 gr fizālis

1 gab. laims

Cointreau liķieris

15 gr agar-agar

Griljāža

Nomizo ananāsu, izņem vidusdaļu (no tās izspiedīs sulu), ½ ananāsa daļu sagierž kubiņos, vāra 10 min. cukura sīrupā. Ananāsa kubiņus saliek uz paplātes un liek cepeškrāsnī ( 60 C ) uz 1,5 st.

Izņēm ārā, samaisa ar kukurūzas pārslām un sasmalcinātiem lazdu riekstiem. Karamelizē. Kad gatavs, noliek malā.

Ananasu mērce

Sarīvē laima mizu, samaisa kopā ar cukuru un agaru, visu ieber izspiestajā ananāsu sulā. Sulu vāra 1 minūti, pēc tam sablenderē ar rokas blenderi līdz viendabīgai masai. Atdzesē un pielej liķieri, liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas izņem ārā un vēlreiz sablederē līdz viendabīgai masai. Ananāsu mērce ir gatava.

Kazas siera Semifreddo

Olu dzeltenumos ieber 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ līdz cukurs izšķīst, bet dzeltenumi paliek balti. Pieliekam klāt Mascarpone un kazas sieru. Blenderē līdz viendabīgai masai.

Atsveišķā trauciņā puto saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar jau pagatavoto masu. To izliek silikona formiņās un liek saldētavā uz 2 stundām.

Pirms pasniegšanas izņēm semifreddo no saldētavas, ļauj pastāvēt 5 minūtes istabas temperatūrā, lai paliek maigāks.

Pasniedz kopā ar ananāsu mērci, griljāžu, dekorē ar ogām.

Izklaide

Muzikālā apvienība “Ēriks Palkavnieks & Popkorni” izdevuši savu otro kopdarbu “Reiss uz Londonu”. Šis ir turpinājums TV personības Palkavnieka un viņa draugu iesāktajai sadarbībai vasarā, kad tika izdots debijas singls “Netveramā”.

Svarīgākais