RECEPTE: Rudens karalis - ķirbis. Salāti

© f64

Vārīts kuskus, sauja rukolas lapu, viens mandarīns, ēdamkarote ananāsu gabaliņu, sauja rīvēts džiugas siers, riekstu ķirbis.

Pagatavošana: 20 min.

1) Mandarīnu sadalam šķēlēs un katru sagriežam uz pusēm.

2) Bļodā samaisam sieru, kuskusu un rukolas lapas.

Pievienojam mandarīnu un ananāsu gabaliņus.

Gatavojam ķirbja čipsus:

3) Ar mizojamo nazīti sagriežam ķirbi plānās šķēlēs.

4) Uzkarsējam eļļu ap 170 grādiem tik, lai tajā var vārīt ķirbja loksnītes.

5) Kārtīgi uzkarsētā eļļā liekam pa loksnītei, tā acumirklī paceļas augšā un apbrūnē no apakšas, tad apgriežam un apbrūninam otru pusi.

6) Gatavas liekam uz salvetes, lai notek eļļa.

7) Šķīvī liekam salātus un dekorējam ar ķirbja čipsiem.

Latvijā

Laikā, kad lauksaimniecība piedzīvo smagu krīzi, Rīgas dome ir noraidījusi biedrības “Zemnieku saeima” lūgumu ražas novākšanas periodā – no 22. jūlija līdz 1. novembrim – atļaut smagajam transportam ar graudiem un rapsi uz Rīgas ostu pārvietoties noteiktos maršrutos visu diennakti. Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš uzsver: “Ja Rīgas Brīvostai lauksaimnieki nav vajadzīgi, acīmredzot mums jādomā par kravu pārvirzīšanu uz citām Latvijas ostām.”

Svarīgākais