RECEPTE: Rudens karalis - ķirbis. Salāti

© f64

Vārīts kuskus, sauja rukolas lapu, viens mandarīns, ēdamkarote ananāsu gabaliņu, sauja rīvēts džiugas siers, riekstu ķirbis.

Pagatavošana: 20 min.

1) Mandarīnu sadalam šķēlēs un katru sagriežam uz pusēm.

2) Bļodā samaisam sieru, kuskusu un rukolas lapas.

Pievienojam mandarīnu un ananāsu gabaliņus.

Gatavojam ķirbja čipsus:

3) Ar mizojamo nazīti sagriežam ķirbi plānās šķēlēs.

4) Uzkarsējam eļļu ap 170 grādiem tik, lai tajā var vārīt ķirbja loksnītes.

5) Kārtīgi uzkarsētā eļļā liekam pa loksnītei, tā acumirklī paceļas augšā un apbrūnē no apakšas, tad apgriežam un apbrūninam otru pusi.

6) Gatavas liekam uz salvetes, lai notek eļļa.

7) Šķīvī liekam salātus un dekorējam ar ķirbja čipsiem.

Latvijā

Ziemassvētku un gada nogales svinību galdam vairums iedzīvotāju šogad atvēlēs līdz 100 eiro, dāvanām – līdz 200 eiro, liecina bankas Citadele veiktā aptauja. Latvijas iedzīvotāji plāno tērēt mazāk nekā kaimiņi Lietuvā un Igaunijā – svētkiem vislielāko budžetu atvēlējuši lietuvieši, savukārt dāvanas mazāk iegādāsies igauņi.

Svarīgākais