Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs karaliskas receptes, kuru gatavošanā izmantoti Rimi privātās preču zīmes produkti.
LIELLOPA STEIKS AR GRILĒTIEM DĀRZEŅIEM
Pagatavošanas laiks: 25 līdz 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Liellopa steiks – 800 g
• Rimi paprika – 2 gab.
• Baltie redīsi – 2 gab.
• Salāti Pak choi – 2 gab.
• Sarkanie sīpoli – 2 gab.
• Ķiploks – 4 daiviņas
• Svaigs rozmarīns – 4 zariņi
• Rimi Extra Virgin olīveļļa – 4 ēdamk.
• Selection by Rimi sāls ar zaļumiem – pēc garšas
• Selection by Rimi piparu maisījums – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Marinē liellopa steiku – pārkaisi ar pipariem, rīvētu ķiploku, svaigu rozmarīnu un apslaki ar olīveļļu;
2. Notīri dārzeņus, sagriez vidēji lielās šķēlēs, lai liekot uz grila tie nesadegtu un pēc gatavošanas būtu sulīgi;
3. Dārzeņus apslaki ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli ar zaļumiem;
4. Uz sakarsēta grila cep gaļu;
5. Kad gaļa gatava pievieno sāli;
6. Liec uz grila arī dārzeņus. Grilē regulāri apgrozot;
7. Liellopu steiku pasniedz siltu kopā ar grilētiem dārzeņiem.
DIVU SIERU UN GARNEĻU SACEPUMS
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Rimi pasta Penne – 250 g
• Garneles – 300 g
• Rimi saldēti zirnīši – 100 g
• Rimi saldā kukurūza – 100 g
• Rimi ķiršu tomātiņi – 100 g
• Rimi kausētais siers – 200 g
• Rimi svaigais siers ar garšvielām – 130 g
• Zaļumi – pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Vāri makaronus 2 līdz 3 minūtes;
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;
3. Makaronus nokās, jauc kopā ar kausēto sieru, garnelēm, ķiršu tomātiņiem. Klāt pievieno Rimi zirnīšus un kukurūzu;
4. Liec visu cepamajā traukā, pa virsu kārto sadrumstalotu svaigo sieru ar garšvielām;
5. Cep 25 līdz 30 minūtes un pasniedz ar zaļumiem.
Aikāgaršo padoms!
Ja Tev negaršo garneles, pievieno vairāk dārzeņus un pagatavo veģetāro sacepumu.
MANDEĻU DRUMSTALU OGU KŪKA
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pamatnei:
• Saldētas vai svaigas ogas – 500 g
• Rimi cukurs – 100g
Drumstalām:
• Rimi sviests – 100 g
• Milti – 100 g
• Mandeļu milti vai saberzti mandeļrieksti – 100 g
• Pūdercukurs – 100 g
• Sāls – šķipsniņa
Pasniegšanai:
• Selection by Rimi saldējums – 4 saldējuma bumbas
Pagatavošana:
1. Gatavo drumstalas – sajauc sviestu ar miltiem, mandeļu miltiem, pūdercukuru un šķipsniņu sāls
2. Masu atdzesē ledusskapī līdz sviests sastingst
3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C, izvēlies formu kūkas pamatnei un tajā ieber ar cukuru sajauktas, saldētas vai svaigas ogas
4. Pārkaisi sagatavotās drumstalas un cep 20 līdz