RECEPTE: Anšovi piparmētru mērcē

© scanpix

Padomi pikantām garšām jūsu virtuvē.

SA­STĀV­DA­ĻAS: 150 g mil­tu, 1 kg ma­zu an­šo­vu bez gal­vām, 500 ml eļ­ļas cep­ša­nai, sāls, 2 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas, smal­ki sa­ka­pā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, 125 ml bal­tvī­na eti­ķa, 2 ēdam­ka­ro­tes rup­ji sa­ka­pā­tu pi­par­mēt­ru.    

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: lie­lā trau­kā ie­ber mil­tus un ap­vi­ļā ta­jos an­šo­vus. Lie­lā pan­nā sa­kar­sē­tā eļ­ļā ap­cep an­šo­vus zel­tai­ni brū­nus. Rū­pī­gi no­su­si­na tos uz pa­pī­ra dvie­ļa, pār­kai­sa sā­li. Pan­nu no­ņem no plīts un iz­lej eļ­ļu. Ta­jā pa­šā pan­nā uz­kar­sē olīv­eļ­ļu un 2 mi­nū­tes ap­cep ķip­lo­kus. Pie­lej eti­ķi un sau­tē vēl 5 mi­nū­tes. Pie­vie­no pi­par­mēt­ras un pan­nu no­ņem no plīts. An­šo­vus liek lie­lā trau­kā un pār­lej ar eti­ķa un pi­par­mēt­ru mēr­ci. Pirms pa­snieg­ša­nas vis­maz uz 3 stun­dām ie­liek le­dus­ska­pī.