RECEPTES: Pavasarīgi un vienkārši- truša gaļas salāti

© publicitātes

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.

PAVASARĪGIE AKNU SALĀTI

Pagatavošana laiks: 20 minūtes

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

 

  • Truša aknas – 500 g
  • Gaišā sojas mērce – 3 ēdamk.
  • Medus – 2 ēdamk.
  • Citrons – 2 gab.
  • Jaukto lapu salāti – 65 g
  • Pākšu pupiņas – 400 g
  • Ābols – 2 gab.
  • Sarkanais sīpols – 1 gab.
  • Eļļa  – cepšanai

Pagatavošana:

  1. Iemarinē truša aknas – liec traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no ½ citrona
  2. Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes
  3. Aknas apcep līdz tās nedaudz karamelizējušās
  4. Kārto salātus  – liec jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes
  5. Sagriez ābolu šķēlītes un apslaci ar citronu sulu, lai tās nekļūts brūnas, pievieno salātiem
  6. Pa virsu kārto karamelizētas trušu aknas
  7. Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem

 

Aikāgaršo padoms!

Pamēģini pagatavot šos salātus izmantojot arī cāļu, vistas, liellopu vai cūku aknas. 

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.