RUDENS RECEPTES: Siera mafini ar tomātiem un šķiņķi

© Leonīds Gusevs

Gardēžu priekam - jauna variācija par labi zinamu tēmu.

SASTĀVDAĻAS:

100 g cieta siera

aptuveni 300 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

pipari

2 olas

½ dl piena

2 ēdamkarotes krējuma

ķirštomātiņi

apcepts šķiņķis

1–2 ēdamkarotes riekstu – sēklu maisījuma

oregano

PAGATAVOŠANA:

1. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, piparus.

2. Sarīvē sieru un sajauc ar miltu un cepamā pulvera maisījumu, ja vēlas, pievieno riekstu – sēklu maisījumu.

3. Citā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu un sajauc ar miltu – siera maisījumu. Pieliek krējumu, samaisa.

4. Ietaukotās mafinu formās liek aptuveni ēdamkaroti mīklas, tad ķirštomātiņa šķēles, uz tām – strēmelītēs vai kubiņos apceptu šķiņķi. Virsū atkal mīkla (jāraugās, lai katra mafina forma būtu aizpildīta ne vairāk kā 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini «augs»).

5. Ja vēlas, mafinus pirms likšanas cepeškrāsnī var pārkaisīt ar rīvētu sieru, piparu un oregano maisījumu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 20–25 minūtes.