RUDENS RECEPTES: Siera mafini ar tomātiem un šķiņķi

© Leonīds Gusevs

Gardēžu priekam - jauna variācija par labi zinamu tēmu.

SASTĀVDAĻAS:

100 g cieta siera

aptuveni 300 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

pipari

2 olas

½ dl piena

2 ēdamkarotes krējuma

ķirštomātiņi

apcepts šķiņķis

1–2 ēdamkarotes riekstu – sēklu maisījuma

oregano

PAGATAVOŠANA:

1. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, piparus.

2. Sarīvē sieru un sajauc ar miltu un cepamā pulvera maisījumu, ja vēlas, pievieno riekstu – sēklu maisījumu.

3. Citā bļodā sakuļ olas, pievieno pienu un sajauc ar miltu – siera maisījumu. Pieliek krējumu, samaisa.

4. Ietaukotās mafinu formās liek aptuveni ēdamkaroti mīklas, tad ķirštomātiņa šķēles, uz tām – strēmelītēs vai kubiņos apceptu šķiņķi. Virsū atkal mīkla (jāraugās, lai katra mafina forma būtu aizpildīta ne vairāk kā 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini «augs»).

5. Ja vēlas, mafinus pirms likšanas cepeškrāsnī var pārkaisīt ar rīvētu sieru, piparu un oregano maisījumu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 20–25 minūtes.

Latvijā

Laikā, kad lauksaimniecība piedzīvo smagu krīzi, Rīgas dome ir noraidījusi biedrības “Zemnieku saeima” lūgumu ražas novākšanas periodā – no 22. jūlija līdz 1. novembrim – atļaut smagajam transportam ar graudiem un rapsi uz Rīgas ostu pārvietoties noteiktos maršrutos visu diennakti. Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš uzsver: “Ja Rīgas Brīvostai lauksaimnieki nav vajadzīgi, acīmredzot mums jādomā par kravu pārvirzīšanu uz citām Latvijas ostām.”

Svarīgākais