RECEPTES: Sēņu, kartupeļu un zilā siera sacepums

© f64

Šis rudenīgais laiks sola lielisku sēņu ražu un portāls www.espati.lv piedāvā izmēģināt rudenīgu un gardu sēņu sacepumu ar kartupeļiem un zilo sieru.

Izejvielas:

1 kg gaileņu

1 kg kartupeļu

150 gr zila siera

50 gr sviesta

2 glāzes 33% saldā krējuma

Pētersīļi, dilles

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Lielākās gailenes sagriež, mazākās atstāj veselas. Bļodiņā zilo sieru rūpīgi samaisa ar ½ glāzi saldā krējuma. Pēc tam pievieno atlikušo 1 ½ glāzi. Daļu sviesta uzkarsē uz pannas un apcep sēnes aptuveni 10 minūtes līdz šķidrums izgaro. Kamēr sēnes cepās, tām pievieno sakapātus pētersīļus, dilles, sāli un piparus pēc garšas. ņem keramisku, ugunsizturīgu formiņu. Tās malas iesmērē ar sviestu. Liek tajā pusi kartupeļu un apber ar sāli. Tiem virsū izkārto apceptās sēnes. Aplej ar ceturtdaļu siera un saldā krējuma masas un uz sēnēm izkārto atlikušos kartupeļus. Tos apkaisa ar sāli pēc garšas un pārlej ar siera/saldā krējuma mērci. Pārsedz formu ar folija papīru un liek 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz pusstundu. Pēc tam noņem foliju un turpina sautēt vēl aptuveni 30 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst pilnībā mīksti, un to virskārtiņa iegūst zeltainu krāsu. Ņem formu ārā no cepeškrāsns, ļauj sacepumam ievilkties10 minūtes un pasniedz karstu.

Lai labi garšo!

Izklaide

Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla ("IDFA") konkursā šogad iekļautas divu Latvijas autoru īsfilmas, savukārt režisoru Ivara Selecka un Armanda Zača kopdarbs "Turpinājums. Pieaugšana" 18.novembrī piedzīvos starptautisko pirmizrādi, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.