ēdiens

12.jan 2010
Interese par ēstgatavošanu un ēdiena dabu Vides filmu studijas režisoram Uģim Oltem esot jau kopš bērna kājas. Tiesa, tas, ko viņš ēdis un pratis taisīt tad un tagad, esot kā diena pret nakti. Ceļojot un filmējot ārvalstīs, Uģis gluži kā sūklis uzsūc informāciju par dzīves kulināro pusi.
2.jan 2010
"Īstās" rudzu maizes klaips ir populārs ciemakukulis, braucot pie tautiešiem svešās zemēs. Arī tie, kas pēc ilgākas prombūtnes atgriežas mājās, bieži stāsta, ka tieši kārtīgas rudzu maizes trūkumu jutuši visvairāk.
21.nov 2009
Ja mūsu vēderi mācētu runāt, iespējams, tie iesauktos: "Beidziet šmaukties!" Tas nozīmētu vien to, ka reizēm runātais nesakrīt ar darīto un otrādi. Kā tas attiecināms uz sulām?
17.nov 2009
Amerikāņu virtuve neizceļas ar īpašu veselīgumu, tomēr arī ASV ir ko piedāvāt gardēžiem. Īpaši tāpēc, ka amerikāņu virtuves spilgtākā īpašība ir tās kulturālā dažādība, kas atspoguļo visu dažādo amerikāņu pilsoņu tautību pārstāvju gaumi.
photo_camera
1.sep 2009
Neviens jau neapstrīd, ka skolasbērniem ik dienu nepieciešams silts ēdiens, tomēr ir daudz cēloņu, kāpēc no mājām uz skolu tiek ņemtas līdzi sviestmaizītes.
20.aug 2009
Piparmētru aromāts mūs pavada ikdienā, uzvēdīdams no ēdamām un neēdamām lietām - zobu pastas, kosmētikas līdzekļiem, aromatizētiem papīra kabatlakatiņiem, vecmāmiņas sirdsdrapēm, košļenēm un ledenēm, ir arī piparmētru saldējums un pat piparmētru šokolāde.
20.aug 2009
Piparmētru aromāts mūs pavada ikdienā, uzvēdīdams no ēdamām un neēdamām lietām - zobu pastas, kosmētikas līdzekļiem, aromatizētiem papīra kabatlakatiņiem, vecmāmiņas sirdsdrapēm, košļenēm un ledenēm, ir arī piparmētru saldējums un pat piparmētru šokolāde.
4.aug 2009
Cilvēki, kuri jūtas garlaikoti un nesaprasti, atrod ēšanā gan laika kavēkli, gan mierinājumu. Taču tas palīdz tikai uz īsu brīdi, toties ātri pāraug neveselīgā ieradumā un noved pie liekā svara.