Interese par ēstgatavošanu un ēdiena dabu Vides filmu studijas režisoram Uģim Oltem esot jau kopš bērna kājas. Tiesa, tas, ko viņš ēdis un pratis taisīt tad un tagad, esot kā diena pret nakti. Ceļojot un filmējot ārvalstīs, Uģis gluži kā sūklis uzsūc informāciju par dzīves kulināro pusi.
"Īstās" rudzu maizes klaips ir populārs ciemakukulis, braucot pie tautiešiem svešās zemēs. Arī tie, kas pēc ilgākas prombūtnes atgriežas mājās, bieži stāsta, ka tieši kārtīgas rudzu maizes trūkumu jutuši visvairāk.
Ja mūsu vēderi mācētu runāt, iespējams, tie iesauktos: "Beidziet šmaukties!" Tas nozīmētu vien to, ka reizēm runātais nesakrīt ar darīto un otrādi. Kā tas attiecināms uz sulām?
Amerikāņu virtuve neizceļas ar īpašu veselīgumu, tomēr arī ASV ir ko piedāvāt gardēžiem. Īpaši tāpēc, ka amerikāņu virtuves spilgtākā īpašība ir tās kulturālā dažādība, kas atspoguļo visu dažādo amerikāņu pilsoņu tautību pārstāvju gaumi.
Neviens jau neapstrīd, ka skolasbērniem ik dienu nepieciešams silts ēdiens, tomēr ir daudz cēloņu, kāpēc no mājām uz skolu tiek ņemtas līdzi sviestmaizītes.
Piparmētru aromāts mūs pavada ikdienā, uzvēdīdams no ēdamām un neēdamām lietām - zobu pastas, kosmētikas līdzekļiem, aromatizētiem papīra kabatlakatiņiem, vecmāmiņas sirdsdrapēm, košļenēm un ledenēm, ir arī piparmētru saldējums un pat piparmētru šokolāde.
Piparmētru aromāts mūs pavada ikdienā, uzvēdīdams no ēdamām un neēdamām lietām - zobu pastas, kosmētikas līdzekļiem, aromatizētiem papīra kabatlakatiņiem, vecmāmiņas sirdsdrapēm, košļenēm un ledenēm, ir arī piparmētru saldējums un pat piparmētru šokolāde.
Cilvēki, kuri jūtas garlaikoti un nesaprasti, atrod ēšanā gan laika kavēkli, gan mierinājumu. Taču tas palīdz tikai uz īsu brīdi, toties ātri pāraug neveselīgā ieradumā un noved pie liekā svara.