Jauniešiem Latvijā ir visai vājas prasmes ēst gatavošanā - katram ceturtajam jeb 25% jauniešu trūkst iemaņu gatavošanā, savukārt aptuveni trešā daļa jauniešu maltīti sev varētu sarūpēt tikai ar kāda pieaugušā palīdzību, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo veiktajā pētījumā.
Kā liecina aptaujas rezultāti, jaunieši neievēro veselīgas un sabalansētas maltītes pamatprincipus - pārāk bieži uzturā tiek lietoti našķi, ātrās uzkodas, kā arī maltītes tiek ieturētas neregulāri. Piemēram, katrs ceturtais aptaujātais jaunietis brokastis ēd tikai tad, ja ir laiks, savukārt katrs desmitais tās neietur vispār. Lielākā daļa jauniešu par savu iecienītāko maltīti atzīst dažādus saldos ēdienus, turklāt 30% aptaujāto jauniešu maltītes izvēlē priekšroku dod kartupeļiem frī un ceptiem cīsiņiem, veselīgāko izvēli - no dārzeņiem gatavotu maltīti - ierindojot pēdējā vietā.