Kārdinošs piedāvājums tiem, kas skaita kalorijas un cenšas ēst veselīgi – te gaļu pat ar uguni nesameklēt!
SASTĀVDAĻAS (2 porcijām):
200 g pupiņu
2–3 burkāni
1/2 seleriju saknes
1 sīpols
1–2 tomāti
1–2 čili pipari
pētersīļi
piparmētras
eļļa
sāls
sviests
PAGATAVOŠANA:
pupiņas uz 3–4 stundām iemērc aukstā ūdenī, tad ūdeni nolej, pupiņas noskalo, pārlej tīru ūdeni un māla podiņā uz lēnas uguns vāra. Kad pupiņas gandrīz mīkstas, pievieno nedaudz sviesta, smalki sagrieztu burkānu, sīpolus un seleriju. Sagriezto piparu pievieno vēlāk. Uz beigām pievieno sasmalcinātu tomātu, piparmētras, sāli un turpina vārīt 15–20 minūšu. Pirms pasniegšanas pārkaisa sagrieztus pētersīļus.