RECEPTE: Pu­pi­ņas mā­la po­di­ņā

© Leonīds Gusevs

Kār­di­nošs pie­dā­vā­jums tiem, kas skai­ta ka­lo­ri­jas un cen­šas ēst ve­se­lī­gi – te ga­ļu pat ar ugu­ni ne­sa­mek­lēt!

SA­STĀV­DA­ĻAS (2 por­ci­jām):

200 g pupiņu

2–3 burkāni

1/2 seleriju saknes

1 sīpols

1–2 tomāti

1–2 čili pipari

pētersīļi

piparmētras

eļļa

sāls

sviests

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

pu­pi­ņas uz 3–4 stun­dām ie­mērc auk­stā ūde­nī, tad ūde­ni no­lej, pu­pi­ņas no­ska­lo, pār­lej tī­ru ūde­ni un mā­la po­di­ņā uz lē­nas uguns vā­ra. Kad pu­pi­ņas gan­drīz mīk­stas, pie­vie­no ne­daudz svies­ta, smal­ki sa­griez­tu bur­kā­nu, sī­po­lus un se­le­ri­ju. Sa­griez­to pi­pa­ru pie­vie­no vē­lāk. Uz bei­gām pie­vie­no sa­smal­ci­nā­tu to­mā­tu, pi­par­mēt­ras, sā­li un tur­pi­na vā­rīt 15–20 mi­nū­šu. Pirms pa­snieg­ša­nas pār­kai­sa sa­griez­tus pē­ter­sī­ļus.