RECEPTE: De­serts ar hur­mu un me­du

© www.sievietespasaule.lv

Sa­stāv­da­ļas: 3 no­ga­ta­vo­ju­šās hur­mas, 350 ml 35% sal­dā krē­ju­ma, 3 ēdam­ka­ro­tes auzu pār­slu, 2 ēdam­ka­ro­tes man­de­ļu pār­slu, 6 tēj­ka­ro­tes vīn­ogu deg­vī­na, 3 tēj­ka­ro­tes brū­nā cu­ku­ra, 2 tēj­ka­ro­tes šķid­ra me­dus, ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes jū­ras sāls.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: hur­mai no­tī­ra mi­zu, mīk­stu­mu sa­griež ne­lie­los ga­ba­li­ņos. Ne­lie­lā ce­pa­ma­jā for­mā liek auzu pār­slas un man­de­ļu pār­slas, pie­vie­no 1 līdz 1,5 tēj­ka­ro­ti cu­ku­ra, sā­li un vi­su sa­mai­sa. Liek ce­peš­krās­nī uz 5 mi­nū­tēm, pēc tam at­dze­sē. Krē­ju­mam pie­vie­no tēj­ka­ro­ti me­dus un sa­pu­to ar mik­se­ri. Kad krē­jums sāk sa­bie­zēt, pie­vie­no ot­ru ka­ro­ti me­dus un sa­kuļ bie­zā ma­sā. Trau­ci­ņos kār­to hur­mu, ie­lej vīn­ogu deg­vī­nu, uz­kai­sa ne­daudz cu­ku­ra, vir­sū liek sa­pu­to­to krē­ju­mu ar me­du. Liek le­dus­ska­pī. At­dze­sē­ta­jam de­ser­tam uz­kai­sa auzu – man­de­ļu pār­slas.     

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.