RECEPTE: Melno lēcu zupa

© publicitātes

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.

Pagatavošana laiks: 1,2 stundas

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Buljonam

• Truša gaļa – 1 kg

• Sīpols – 2 ēdamk.

• Burkāni – 2 gab.

• Ķiploks – 1 daiviņa

• Selerijas sakne – ¼ gab.

• Lauru lapa – 1 gab.

• Ūdens – 2,5 l

Zupai

• Beluga lēcas – 150 g

• Paprika – 1 gab.

• Vārīta kukurūza – 1 gab.

• Burkāns – 1 gab.

• Sāls – pēc garšas

• Zaļumi pēc izvēles – 2 saujas

Pagatavošana:

1. Noskalo truša gaļu, sadali mazākos gabalos un liec vārīties 2,5 litros ūdens

2. Buljonam nosmel putas un pievieno selerijas sakni, lauru lapu, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņu

3. Uz lēnas uguns vāri buljonu vismaz 40 minūtes

4. Pēc 40 minūtēm no buljona izņem novārītos burkānus, sīpolus, ķiploku un lauru lapu – tie vairs nebūs nepieciešami

5. Gatavo zupu – turpini vārīt buljonu, pievieno lēcas, kukurūzu, paprikas un burkānu gabaliņus

6. Vāri zupu līdz lēcas kļuvušas mīkstas

7. Pēc garšas pievieno sāli un piparus

8. Pasniedz siltu ar svaigi grieztiem zaļumiem

Aikāgaršo padoms!

Izmēģini lēcu zupu vārīt nedaudz ilgāk, līdz lēcas izjūk, tad tu iegūsi krēmīgu biezzupu. Ja, gatavo krēmīgāku zupu, gaļu atdali no kauliem, bet dārzeņus griez mazākos gabalos.

PAVASARĪGIE AKNU SALĀTI

Pagatavošana laiks: 20 minūtes

Porcija: 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

• Truša aknas – 500 g

• Gaišā sojas mērce – 3 ēdamk.

• Medus – 2 ēdamk.

• Citrons – 2 gab.

• Jaukto lapu salāti – 65 g

• Pākšu pupiņas – 400 g

• Ābols – 2 gab.

• Sarkanais sīpols – 1 gab.

• Eļļa – cepšanai

Pagatavošana:

1. Iemarinē truša aknas – liec traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no ½ citrona

2. Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes

3. Aknas apcep līdz tās nedaudz karamelizējušās

4. Kārto salātus – liec jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes

5. Sagriez ābolu šķēlītes un apslaci ar citronu sulu, lai tās nekļūts brūnas, pievieno salātiem

6. Pa virsu kārto karamelizētas trušu aknas

7. Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem