Brangām pusdienām vai sātīgām vakariņām visai kuplai ēdāju saimei – pietiks visiem, bet vai kas paliks pāri? Diez vai!
SASTĀVDAĻAS (4 porcijām):
800 g liellopa filejas
200 g sīpolu
1–2 ķiploka daiviņas
paprika
glāze sarkanvīna
1 kg kartupeļu
4–5 tomāti
tējkarote paprikas pulvera
sāls
ķimenes
PAGATAVOŠANA:
gaļu sagriež vienādos kumosa lieluma gabalos un apcep sakarsētā eļļā, tad izņem no pannas. Sīpolus notīra, sagriež daiviņās, ķiplokus sasmalcina un apcep pannā palikušajā eļļā.
Apcepto gaļu liek sautējamajā katlā, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pārliek apceptos sīpolus, pārkaisa ar sāli, ķimenēm un paprikas pulveri, tad pārlej ar pusglāzi sarkanvīna. Traukam uzliek vāku un liek cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā sautēties aptuveni stundu.
Nomizo kartupeļus un sagriež četrās daļās, tomātus sagriež četrās daiviņās, papriku – strēmelītēs. Visu pievieno sautējamā katla saturam, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pārlej atlikušo sarkanvīnu, trauku aizvāko un vēl 40 minūšu turpina sautēt cepeškrāsnī.