RECEPTE: Sau­tē­ta liel­lo­pa ga­ļa ar dār­ze­ņiem

© Leonīds Gusevs

Bran­gām pus­die­nām vai sā­tī­gām va­ka­ri­ņām vi­sai kup­lai ēdā­ju sai­mei – pie­tiks vis­iem, bet vai kas pa­liks pār­i? Diez vai!

SA­STĀV­DA­ĻAS (4 por­ci­jām):

800 g liel­lo­pa fi­le­jas

200 g sī­po­lu

1–2 ķip­lo­ka dai­vi­ņas

pap­ri­ka

glā­ze sar­kan­vī­na

1 kg kar­tu­pe­ļu

4–5 to­mā­ti

tēj­ka­ro­te pap­ri­kas pul­ve­ra

sāls

ķi­me­nes

 

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

ga­ļu sa­griež vie­nā­dos ku­mo­sa lie­lu­ma ga­ba­los un ap­cep sa­kar­sē­tā eļ­ļā, tad iz­ņem no pan­nas. Sī­po­lus no­tī­ra, sa­griež dai­vi­ņās, ķip­lo­kus sa­smal­ci­na un ap­cep pan­nā pa­li­ku­ša­jā eļ­ļā.

Ap­cep­to ga­ļu liek sau­tē­ja­ma­jā kat­lā, pār­kai­sa ar sa­smal­ci­nā­tiem pē­ter­sī­ļiem, pār­liek ap­cep­tos sī­po­lus, pār­kai­sa ar sā­li, ķi­me­nēm un pap­ri­kas pul­ve­ri, tad pār­lej ar pus­glā­zi sar­kan­vī­na. Trau­kam uz­liek vā­ku un liek ce­peš­krās­nī 220 grā­du tem­pe­ra­tū­rā sau­tē­ties ap­tu­ve­ni stun­du.

No­mi­zo kar­tu­pe­ļus un sa­griež četr­ās da­ļās, to­mā­tus sa­griež četr­ās dai­vi­ņās, pap­ri­ku – strē­me­lī­tēs. Vi­su pie­vie­no sau­tē­ja­mā kat­la sa­tu­ram, pār­kai­sa ar sa­smal­ci­nā­tiem za­ļu­miem, pār­lej at­li­ku­šo sar­kan­vī­nu, trau­ku aiz­vā­ko un vēl 40 mi­nū­šu tur­pi­na sau­tēt ce­peš­krās­nī.