KULINĀRIJA: Kraukšķīgā spāņu maize gallego

© publicitātes

Gallego ir viegla un kraukšķīga maize no ziemeļrietumu Spānijas, Galīcijas. Ja vēlaties pavisam precīzi – no pilsētas ar skanīgo vārdu Santjago de Compostela. Galīcieši apgalvo, ka šīs maizes garšas kvalitāte ir salīdzināma ar augstākās klases viskiju.

Jau 11. gadsimtā gallego savos ceļojumos uz pilsētām ņēma līdzi svētceļnieki. Šai maizei ir raksturīga skābena garša, ko papildina melnās ķimenes maizes mīklas sastāvā, savukārt tās garozā dominē rudzu garša. Neiztrūkstošu garšas niansi gallego piešķir olīveļļa, kas savulaik bijusi katra svētceļnieka ēdienu tarbā.

Gallego ar savu patīkamo garšu un tekstūru būs piemērota ikvienai maltītei. Maizi viegli uzgrauzdējot, tās aromāts un garša kļūst vēl pilnīgāka! Gallego ir piemērota gan sāļo, gan arī saldo sviestmaižu gatavošanai, tomēr lielākoties to ēd bez piedevām – klāt pie pamatēdiena.

Latvijā

Turpinām šķetināt sarežģītos jautājumus saistībā ar no trešajām valstīm ievesto un mūsu lielveikalos nopērkamo visu olu kvalitāti. Skaidrojam, ko nozīmē uz olu iepakojumiem lasāmie marķējumi un ko vērts likt pircējiem aiz auss, izvēloties tās vai citas olu ražotājvalsts produkciju. Uz sarunu aicinājām Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektoru Māri Balodi un Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas valdes priekšsēdētāju Jāni Gaigalu.

Svarīgākais