KULINĀRIJA: Kraukšķīgā spāņu maize gallego

© publicitātes

Gallego ir viegla un kraukšķīga maize no ziemeļrietumu Spānijas, Galīcijas. Ja vēlaties pavisam precīzi – no pilsētas ar skanīgo vārdu Santjago de Compostela. Galīcieši apgalvo, ka šīs maizes garšas kvalitāte ir salīdzināma ar augstākās klases viskiju.

Jau 11. gadsimtā gallego savos ceļojumos uz pilsētām ņēma līdzi svētceļnieki. Šai maizei ir raksturīga skābena garša, ko papildina melnās ķimenes maizes mīklas sastāvā, savukārt tās garozā dominē rudzu garša. Neiztrūkstošu garšas niansi gallego piešķir olīveļļa, kas savulaik bijusi katra svētceļnieka ēdienu tarbā.

Gallego ar savu patīkamo garšu un tekstūru būs piemērota ikvienai maltītei. Maizi viegli uzgrauzdējot, tās aromāts un garša kļūst vēl pilnīgāka! Gallego ir piemērota gan sāļo, gan arī saldo sviestmaižu gatavošanai, tomēr lielākoties to ēd bez piedevām – klāt pie pamatēdiena.

Latvijā

Latviešu leģiona piemiņas vietas apgānīšanā apsūdzēto Igaunijas un Krievijas dubultpilsoni, visticamāk, Krievijas specdienesti savervējuši platformā "Telegram", un par savām darbībām vīrietis, iespējams, saņēmis 350 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas prokuratūras preses pārstāve Ieva Šomina.

Svarīgākais