Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīna, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot. Tāpēc šefpavārs Normunds Baranovskis šoreiz piedāvā idejas receptēm, kā viegli pagatavot truša gaļu.
TRUŠA SEDLS AR BURKĀNU – PILNGRAUDU PLĀCENĪŠIEM
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
• Truša sedls – 2 gab.
• Burkāni – 400 g
• Pilngraudu milti – 5 ēdamk.
• Olas – 2 gab.
• Mini brokoļi – 200 g
• Sāls – pēc garšas
• Pipari – pēc garšas
• Eļļa – cepšanai
Mērcei
• Tomātu biezenis I love eco – 2 ēdamk.
• Vorčestras mērce – 1 ēdamk.
• Cukurs – 1 tējk.
Pagatavošana:
1. Sasien truša sedlus ar aukliņu un liec katlā kopā ar notīrītiem, vidēji lielos gabalos sagrieztiem burkāniem
2. Pievieno ūdeni tik daudz, lai nosegtu truša gaļu, vāri vismaz 20 minūtes
3. Kad burkāni kļuvuši mīksti – nokās, bet truša gaļu turpini vārīt vēl 20 minūtes
4. Īsi pirms truša gaļa gatava, izvāri arī brokoļus
5. Burkānus samal viendabīgā masā, pievieno tai 2 olas un pilngraudu miltus
6. No burkānu masas veido plācenīšus un cep kā pankūkas uz pannas, apcepot katru plācenīti no abām pusēm
7. Kad truša gaļa novārījusies, nolej lielāko daļu buljona un saglabā to citiem ēdieniem
8. Katliņā atstāj aptuveni 100 ml buljona, pievieno tam Vorčestras mērci, tomātu biezeni un cukuru
9. Vēl nedaudz pavāri truša gaļu un pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un burkānu plācenīšiem