PAVASARA RECEPTES: Avokado un bumbieru kūka

© publicitātes

Pavasaris nāk ar jaunām garšām un svaigumu.

Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Biskvītam

Lobītas ķirbju sēklas – 50 g

Zaļās pistācijas – 50 g

Indijas rieksti – 100 g

Dzeltenās rozīnes – 200 g

Krēmam un kūkai

Kivi – 4 gab.

Avokado – 4 gab.

Bumbieri – 4 gab.

Medus – 2 ēdamk.

Laims – 1 gab.

Dekoram

Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g

Pagatavošana:

Gatavo biskvītu - sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;

Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;

Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;

Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;

Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;

Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;

Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Izklaide

No grupas “Avakādo Latte” rīkotās dziesmu rakstīšanas apcirkņiem ik pa laikam plašākai auditorijai tiek piedāvāts kāds jauns un cerīgs gabals. Lūk, vēl viens no tiem: vokālista/ģitārista Kristapa Vegnera rokdziesma “Saulīte rotājās”.

Svarīgākais