PAVASARA RECEPTES: Avokado un bumbieru kūka

© publicitātes

Pavasaris nāk ar jaunām garšām un svaigumu.

Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Biskvītam

Lobītas ķirbju sēklas – 50 g

Zaļās pistācijas – 50 g

Indijas rieksti – 100 g

Dzeltenās rozīnes – 200 g

Krēmam un kūkai

Kivi – 4 gab.

Avokado – 4 gab.

Bumbieri – 4 gab.

Medus – 2 ēdamk.

Laims – 1 gab.

Dekoram

Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g

Pagatavošana:

Gatavo biskvītu - sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;

Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;

Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;

Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;

Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;

Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;

Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.