Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
Sparģeļi – 1 bunte
Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
Šalotes sīpols – 1 gab.
Pistāciju rieksti – 1 sauja
Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
Olīveļļa – 3 ēdamk.
Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
Medus – 1 tējk.
Svaiga piparmētra – neliela saujiņa
Pagatavošana:
Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;
Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;
Pagatavo mērci - sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;
Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;
Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.
Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos - 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.