PAVASARA RECEPTES: Svaigie sparģeļa salāti

© publicitātes

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Sparģeļi – 1 bunte

Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja

Šalotes sīpols – 1 gab.

Pistāciju rieksti – 1 sauja

Sukādes pēc izvēles – 1 sauja

Olīveļļa – 3 ēdamk.

Aveņu etiķis – 1 ēdamk.

Medus – 1 tējk.

Svaiga piparmētra – neliela saujiņa

Pagatavošana:

Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;

Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;

Pagatavo mērci - sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;

Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;

Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.

Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos - 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.