Ēdieni

photo_camera
10.dec 2013
Laiks likt lietā kādu vēl nenotiesātu ķirbi. Tikai nedaudz darba, lai pagatavotu gardu jo gardu desertu, ar ko cienāt savus mīļos – viņi noteikti neskoposies ar labiem vārdiem un uzslavas vērtām bučām!
8.dec 2013
...mīksti karamelizēti, dabiski saldi sīpoli garšas niansēm piesātinātā buljonā, mazliet mikla, tomēr tikko jaušami kraukšķīga bagete un kārtīgi nogatavināts cietais siers, kas nu burbuļo šķīvī kā vesels lavas ezers...
photo_camera
4.dec 2013
Tādas konfektes nevienā veikalā nenopirksi. Pilnīgi noteikti! Skaisti iesaiņotus, pašu rokām radītos saldumus var dāvināt radiem, draugiem, kaimiņiem vai kolēģiem, var celt svētku galdā – bauda un prieks būs īsti un neviltoti.
photo_camera
3.dec 2013
Rudens drēgnums liek pārkārtot ēdienkarti un mudina tajā biežāk baudīt kaut ko siltu, smaržīgu, omulību rosinošu. Kāpēc gan beidzot nevarētu mājās cept svaigu maizīti? Nu labi, ne katru dienu, bet reizēm – sestdienās un svētdienās.
photo_camera
1.dec 2013
Konditore Saiva Misāne, kad mācījusies Lielvārdes vidusskolā, nav sapņojusi, ka nākotnē katru dienu mīcīs mīklu, gatavos kārdinošus, gaisīgus krēmus un no krāsns ņems laukā mutē kūstošus cepumus, lai gan paticis reizēm kaut ko mājās gatavot.
photo_camera
27.nov 2013
Pianiste, Hermaņa Brauna vārdā nosauktās koncertaģentūras dibinātāja un direktore Inna Davidova uzskata, ka virtuvē izdošanās ēst gatavošanā atkarīga no gatavotāja pozitīvajām emocijām un personiskās garšas izjūtas.
photo_camera
21.nov 2013
Pudeli sārtvīna var atvērt gan ļoti romantisku, gan pilnīgi prozaisku iemeslu dēļ. Kad tumšā rudens vakarā gribas atcerēties vasaru, iepriecināt mīļoto, izcept kūku un sagaidīt ciemos dāmu kompāniju.
19.nov 2013
Pusdienošana darbā – tā vienmēr liek domāt, kur un kā ieturēt ikdienas maltīti. Ja blakus ofisam nav kafejnīcas vai ēdnīcas, ir vēlēšanās ieturēt mājās gatavotu ēdienu vai ekonomēt uz pārtikas rēķina, tad pusdienreizi noteikti organizē darbavietā.
photo_camera
17.nov 2013
Receptes iesaka restorāna Bibliotēka N1 šefpavārs Māris Jansons un restorāna Gutenbergs pavārs Kristaps Ušackis.
16.nov 2013
Restorāna Kaļķu vārti šefpavārs un konkursa Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs Raimonds Zommers domā, ka latviskās virtuves aktualitātes ik sezonā atklājas tieši tirgus placī – tur viss ir īsts un Latviju raksturojošs.
photo_camera
10.nov 2013
Mārtiņiem par godu galdā ceļam vai nu no vāciešiem aizlienēto zoss cepeti, vai vismaz nezin kur un nezin kā audzētu vistu... Taču, ja turēties pie tradīcijām, tad turēties: senie latvieši Mārtiņdienas galdā esot cēluši tieši gaili!
photo_camera
6.nov 2013
Šokolāde ir bieži sastopama desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa, tāpēc uzņēmums Pure Chocolate parūpējies par to, lai tā būtu viegli pieejama un ērti izmantojama daudzveidīgu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.
4.nov 2013
Ilggadējas kultūras darbinieces Dainas Āboliņas dzīves gaitas jau nepilnu gadu saistās ar divām valstīm – Latviju un Austriju, tāpēc viņa ar interesi un prieku iepazīst arī svešzemju virtuvi.
photo_camera
2.nov 2013
Šokolādes izmantojuma variācijas vērtējamas kā neizsmeļamas – jau konditorejā vien šokolādi iespējams iekļaut visdažādākajos ēdienos un atrast neskaitāmas jaunas iespējas kāruma izmantošanai.
1.nov 2013
Polenta ir sasmalcināti kukurūzas graudi. Polenta satur 9 procentus olbaltumvielu, šķiedrvielas un pavisam nedaudz tauku. No minerālvielām visvairāk sastāvā ir kālijs, magnijs, dzelzs, fosfors un cinks. No vitamīniem – karotīns, biotīns, E vitamīns un B vitamīnu grupa.
photo_camera
31.okt 2013
Ievārījumu gatavošana ir vienkārša, tomēr, lai to pagatavotu patiešām labu un garšīgu ir vajadzīgs laiks – ogu ievākšana, ogu sagatavošana, vārīšanas process... Varbūt labāk izvēlēties burciņu no veikala plaukta? Uzņēmums Milda KM var lepoties ar daudzu gadu pieredzi konservētu dārzeņu, ievārījumu, tomātu mērču un kečupu, kā arī majonēžu izstrādē un ražošanā.
photo_camera
29.okt 2013
Šokolāde ir gardums, kas ar valdzinošo garšas baudījumu spējis pārsteigt jau gadsimtiem ilgi. Mūsdienās, pateicoties kāruma plašajam izmantojumam, tas kļuvis par neaizvietojamu kulinārijas brīnumu sastāvdaļu, ko izmanto konfekšu, desertu un dažādu saldu dzērienu pagatavošanai.
25.okt 2013
Kazas sieru visbiežāk gatavo no nepasterizēta kazas piena, un tas padara to par vērtīgu produktu, zināmā mērā pat pārāku par govs sieru. Kazas uzturs atšķiras no govs, un šā iemesla dēļ šim sieram ir unikāla, atšķirīga garša.
23.okt 2013
Cepamais pulveris – ķīmisks mīklas irdinātājs – konditorejā ir ļoti populārs, tas sastāv no dzeramās sodas, citronskābes, kas sajaukti ar cieti vai miltiem un absorbē mitrumu uzglabāšanas laikā.
photo_camera
19.okt 2013
Domu par baltvīna iegādi tradicionāli apsveram, kad plānojam galdā pasniegt zivis vai jūras veltes. Visbiežāk jau vīns nav mūsu ikdienas maltītes sastāvdaļa, tomēr katram vīna pasaulē ir savas simpātijas.