Ēdieni

photo_camera
17.okt 2013
Restorāna Valtera restorāns saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš savā profesijā vē­las būt godīgs un gatavot ēdienus ar latviskām vērtībām. «Nevajag nodarboties ar to, kas nav paša.
photo_camera
13.okt 2013
Zivju zupu brīvā dabā vāra restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Patiesībā jau jebkuru atpūtas mirkli pie dabas krūts iespējams pārvērst vienreizējā un neaizmirsta­mā vasaras piedzīvojumā, bet ja to vēl sasaista kopā ar kopīgu zivīs iešanu un pēcāk – ar kopīgas zivju zupas vārīšanu: o, jā!
photo_camera
11.okt 2013
Virtuvē baklažāni ļaujas neskaitāmām pārvērtībām – tos var vārīt un sutināt, sālīt, konservēt un dažādi pildīt. Baklažāni ir lieliska dažādu biezeņu, sacepumu, salātu un pikantu ievārījumu pagatavošanas sastāvdaļa.
11.okt 2013
Izdzirdot nosaukumu kama milti, daudzi noteikti neziņā raustīs plecus un nemācēs neko sīkāk par tiem pastāstīt. Latvijā šis produkts tomēr ir mazpazīstams, lai gan ierindojas veselīgu un uztura ziņā bagātu produktu sarakstā, kā arī ieteicams diētās.
photo_camera
8.okt 2013
Pīlādži padevušies raženi. Nav īstas ticības, vai tas uz lietainu rudeni un bargu ziemu, taču neatkarīgi no vecu ļaužu pareģojumiem skaidrs ir viens: jāpasteidzas.
8.okt 2013
No Vidusjūras austrumiem nākusī kinza vai koriandrs šodien ir pazīstama it visur pasaulē, izaudzējama arī piemājas dārziņā. Kinzas lapām un sēklām ir atšķirīga garša un aromāts, nedaudz atšķiras arī nozīme, tāpat kā iedarbība.
photo_camera
7.okt 2013
Sudrabaini smalko lapu ieskautas, smiltsērkšķu ogas izskatās kā dzeltenoranži dzintara gabaliņi: tik skaisti, tik kārdinoši gardi...
photo_camera
7.okt 2013
Laiks, kad svaigus garšaugus varēja plūkt tieši no dārza dobes, nu garām, taču ir vairāki paņēmieni, kā bez svaigiem un aromātiskiem zaļumiem nepalikt arī rudenī un ziemā.
6.okt 2013
Ir vairāki universāli veidi, kā dažādot ikdienas vai svētku reizes maltīti. Viens no vienkār­šākajiem un radošākajiem paņēmieniem – ņemt talkā dažādus garšaugus un ar tiem aromatizēt eļļu vai etiķi.
photo_camera
4.okt 2013
Recepti iesaka restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs No meža dzīvnieku gaļas pagatavotus ēdienus ēdam ne katru dienu, tāpēc šīs maltīšu reizes atmiņā paliek ilgi, un ja vēl medījums nonācis prasmīga virtuves meistara rokās, garšas kārpiņas ilgi nevar beigt aizmirst gūto baudījumu.
3.okt 2013
Restorāna Fazenda ēdienu receptes
29.sep 2013
Daudzi uzskata, ka speķis ir kaitīgs veselībai, taču, ja tiek apēsti pāris kumosiņi, tad kaitējums netiks nodarīts, un ātri vien radīsies sāts.
28.sep 2013
Mēdz teikt: lai iznāktu patiešām labs vīns, vīnogām jāaug tādās zemēs, kur gadā ir vismaz simt saulainu dienu. Mums šai ziņā nav veicies, tomēr tas nenozīmē, ka neprotam baudīt un novērtēt labu vīnu.
photo_camera
26.sep 2013
Piedāvā ķīniešu restorāna Shangri La šefpavārs Sjumins Čeņs.
26.sep 2013
Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus. Būs gan veselīgi, gan interesanti.
23.sep 2013
Uzminiet, kas tas ir: garšo visiem, draudzējas gan ar augļiem un dārzeņiem, gan ar siļķi un rozīnēm? Protams, tas ir biezpiens!
21.sep 2013
Kuram gan vasarā patīk ilgi nīkt virtuvē, lai pagatavotu ko dūšu piesienošu? Visiem visu gribas ātri, nesarežģīti, bet garšīgi.
photo_camera
20.sep 2013
Vārdi „grila ballīte” vai „grils” ne vienmēr ir saistāmi grilēšanu kā procesu. Man grila ballīte pirmām kārtām asociējas ar nesteidzīgu vakarēšanu labu draugu kompānijā pie ugunskura, no kurienes nāk kāda kārdinoša smarža: tā var būt kopīgi vārīta zivju zupa, čuguna katlā sautēts medījums, uz zariem uzspraustu desiņu cepšana vai tikko nomakšķerētu zivju grilēšana uz oglēm.
photo_camera
20.sep 2013
Ja, cenšoties orientēties plašajā eļļu un sēkliņu klāstā, kas atrodams dažādās tirdzniecības vietās, gribas atrast kaut ko tādu, kas nebūtu nācis no tālām zemēm, tad noteikti nedrīkst paiet garām linsēklu produktiem.
photo_camera
20.sep 2013
Starptautiskās pārtikas izstādes Riga Food 2013 laikā Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EENLatvija) organizēja pārtikas zinātnes un inovācijas stendu Inovācija pārtikai.