Modernā pasaule turpina iepazīstināt ar jauno. Šoreiz ar našķiem. Vai esat dzirdējuši par mafinu? 2010. gada 20. decembrī dānis Džeks Hansens Rīgā atvēra pirmo mafinu kafejnīcu Latvijā.
Kad veikali un tirgi pilni ar dārzeņiem, jāsteidz gatavot ēdienus, kas būs ieguvums mājinieku garšas kārpiņām un saimnieces maciņam. Plovs no dārzeņiem, bez gaļas krikucīša, var būt tikpat gards un sātīgs kā tradicionāli zināmais.
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.
Mūsu adataiņu izmantojums to dziedniecisko īpašību dēļ aprobežojas galvenokārt ar spirtota uzlējuma gatavošanu sāpošu locītavu un muguras sāpju ārstēšanai vai noder kā dažādu rotaļu materiāls, bet svešzemnieku pievienotā vērtība ir krietni plašāka.
Mālpiliete Anna Jurisone apmēram 20 gadus audzē kazas piemājas saimniecībā un no iegūtā piena sien garšīgu sieru, ko papildina ar aromātisko garšvielu – sierāboliņa pulveri.
Ziemassvētki ir gan pārdomu, gan svētku mirklis. Tas ir laika nogrieznis, kuram īpašu uzmanību velta jebkurā pasaules malā neatkarīgi no ticības un valsts politikas. Itālija, kā jau valsts ar stingrām katolicisma tradīcijām, nav izņēmums.
Ne visi pagaidām ir dzirdējuši par bezalkoholiskajiem vīniem. Tie, kuri pretendē uz smalku vīnu pazinēju un baudītāju statusu, palaikam izsakās nicīgi – kas nu tas par vīnu bez alkohola!
Ievārījums noteikti pieder pie tiem našķiem, ko var izmantot visa gada garumā,– ar kraukšķīgām pankūkām, svaigu baltmaizi, to var baudīt kopā ar karstu tēju. Un kāpēc gan no tā nevarētu izcept svētku pīrāgu.
Saulgriežu gaitās Tallink Hotel restorānā Elements konditori un šefpavāri apvienojušies spēkiem, lai radītu īpašu, tieši Ziemassvētkiem raksturīgu ēdienkarti, ar ko pārsteigt viesnīcas viesus vai gluži nejauši garām skrienošus gardēžus.
Starp neskaitāmām piparkūku, medusraušu, marcipāna, mandeļkūciņu, kanēļmaizīšu un daudzu citu Ziemassvētku kārumu receptēm īpaša vieta ierādāma Lielbritānijā tik populārajai augļu kūkai, ko namamātes galdā parasti ceļ tikai Ziemassvētkos.
Drūmais ziemas laiks ir īstais brīdis, lai ļautos saldumu vilinājumam un iekļautu ēdienkartē dievu ēdienu – šokolādi. Tās sastāvā esošais teobromīns un kofeīns sniedz baudas un laimes izjūtu, kā arī uzlabo garastāvokli, tā aizbiedējot pelēcīgās domas.