RECEPTE: Nevainojamas kefīra mīklas vafeles

© Pixabay.com

Vafeles izdodas nevainojamas: mēreni saldas, mīkstas un ar skaistu zeltainu garoziņu. Vēl labāk, tās var pagatavot no tā, kas noteikti atrodas ikvienas saimnieces ledusskapī.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 1 šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 ml kefīra
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

1․ Miltus izsijā un sajauc ar sāli, sodu un cepamo pulveri.

2․ Ar putojamo slotiņu sakuļ viendabīgā masā kefīru, olu, vaniļas un parasto cukuru.

3․ Pielej miltiem šķidrās sastāvdaļas,

sakuļ mīklu ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.

4․ Sviestu izkausē un pielej mīklai, rūpīgi izmaisa.

5․ Cep sakarsētā vafeļu pannā 4 - 5 minūtes zeltaini brūnas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS VAFEĻU RECEPTES!

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais