Uztura speciāliste nosauc 4 produktus, kas palīdzēs paaugstināt D vitamīna līmeni

© pexels.com

Britu uztura speciāliste Signe Svanfelde nosaukusi četrus labākos pārtikas produktus, kas varot palīdzēt palielināt D vitamīna uzņemšanu, raksta "The Mirror".

pexels.com

1. Treknas zivis

Piemēram, lasis, forele un skumbrija ir vieni no labākajiem D vitamīna avotiem, norāda S. Svanfelde. Lasī ir aptuveni 12,5 mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem, bet D vitamīna daudzums zivīs parasti ir atkarīgs no pašas zivs uztura, atklāj uztura speciāliste.

pexels.com

2. Olu dzeltenums

Tiem, kas neēd zivis, nākamais labākais D vitamīna avots ir olu dzeltenumi. Tajos ir aptuveni četri mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem produkta, norāda speciāliste.

pexels.com

3. Sēnes

Lai gan D vitamīna daudzums augu izcelsmes avotos ir diezgan zems, sēnes, kas pakļautas UV gaismai, mēdz saturēt veselīgu D vitamīna daudzumu, atzīmē S. Svanfelde.

pexels.com

4. Stiprināts piens/augu izcelsmes piens

Daži pieni vai augu izcelsmes pieni ir stiprināti, lai tajos paaugstinātu D vitamīna līmeni, norāda uztura speciāliste.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais