Ārsti brīdina: labāk neēst svaigus, neapstrādātus sīpolus

© Depositphotos

Sīpoli ir viens no daudzpusīgākajiem dārzeņiem, kas atrod savu vietu daudzos tradicionālos un iemīļotos ēdienos. Daudzi cilvēki to labprātāk ēd arī neapstrādātu, pievienojot salātiem vai vienkārši kā uzkodu, taču der atcerēties, ka tas ne visiem nāk par labu.

Mediķi brīdina, ka pārmērīgs svaigu sīpolu patēriņš var radīt veselības problēmas, īpaši, ja cilvēkam ir kuņģa un zarnu trakta slimības.

Īpaši uzmanīgiem jābūt cilvēkiem ar gastrītu, pankreatītu vai čūlu, jo neapstrādāti sīpoli var palielināt skābumu kuņģī, kas var izraisīt slimību saasināšanos, sāpes un citus nepatīkamus simptomus.

Turklāt sīpoli nav ieteicami lielos daudzumos cilvēkiem ar aknu darbības traucējumiem, astmu vai sirds mazspēju. Šādos gadījumos labāk ir ierobežot to patēriņu, lai izvairītos no nepatīkamām sekām veselībai.

Dzīvesstils

Daudziem šķiet, ka ne viss, kas ir veselīgs, ir arī garšīgs. Taču tas ir mīts! Arī veselīga pārtika var būt garda. Profesore Izabella Bensenora nosauc divus produktus, kuri brīnumainā kārtā ir veselīgi un tos var iekļaut savā uzturā, ja vēlaties būt veseli un slaidi. Svarīgākais ir ievērot mērenību, vēsta "Daily Star".