Receptes

15.mar 2019
Gavēņa ēdieniem raksturīga pieticība un vienkāršība, tomēr tas nenozīmē vienveidību. Cilvēki, kuri pieder konfesijām, kam raksturīgs ilgstošs un stingrs gavēnis, laika gaitā radījuši tādas ēdienu receptes, kuras ir vērts izmēģināt arī citiem un, iespējams, iekļaut savā ikdienas ēdienkartē.
8.mar 2019
Ja kāds mileniālis nezina, kas ir tējas sēne, tad viņš gan jau zina, ka ir tāda kombuča, no kuras top stilīgi dzērieni, ko var iegādāties jau gatavus, pudelēs pildītus, ar dažādām piedevām. Nemaz nesaistās ar gļotaino «medūzu», ko vecvecmāmiņa esot turējusi trīslitru burkā virtuves plauktā.
6.mar 2019
Brīvdienu rīti ir ģimenes īpašie mirkļi - sirdssilti, laiski un neatsverami svarīgi. Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir tradīcija brīvdienu brokastīs baudīt pankūkas. Tāpēc AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem trīs receptes. Tās derēs gan tiem, kuru rītos jau virmo pankūku smarža, gan tiem, kuri vēl tikai gatavojas šādu brīvdienu tradīciju ieviest savā ģimenē. Šis ir īstais brīdis, lai nobaudītu ierasto ēdienu jaunās garšu niansēs.
1.mar 2019
Sākumā liekas – kumkvats ir tāds sīciņš apelsīns, bet tas izrādās ēdams ar visu mizu un pārsvarā no mizas vien sastāv. Miza ir salda, toties vidiņš stipri skābs. Tieši šā garšas kontrasta dēļ kumkvatus augstu vērtē gardēži. Ziemas izskaņā dzīvespriecīgi oranžā krāsa ir īpaši uzrunājoša.
28.feb 2019
Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Par to pārliecinājušies Rimi Gardēži, gatavojot kopā ar 8–12 gadus veciem bērniem Rimi Labākai dzīvei meistarklasē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!
photo_camera
22.feb 2019
Pavadīt brīvdienas savā virtuvē? Pazīstamais šefpavārs Raimonds Zommers dara tieši tā, par spīti izplatītajam mītam, ka pavāri jau mājās neko negatavo. «Sestdienās un svētdienās es gatavoju mājās, jo pārējās dienas paiet restorānā un dažādos pasākumos,» stāsta Raimonds. «Mājās es cenšos maksimāli atrast jaunas idejas. Daru lietas, kam es ticu un kas man patīk.»
22.feb 2019
Bērnus ir vēlams iesaistīt virtuves darbos pēc iespējas agrākā vecumā, lai viņiem veidojas interese par dažāda veida ēdieniem un prasme paša spēkiem pagatavot pilnvērtīgu, veselīgu maltīti. Darbiņi ēst gatavošanā atrodas ikvienam – ģimene var ne tikai pusdienot kopā, bet arī rosīties virtuvē. Rimi labākai dzīvei eksperti un Gardēži Normunds Baranovskis un Signe Meirāne, gatavojot kopā ar 8 līdz 12 gadus veciem bērniem, pārliecinājās, ka pat palīgi bez lielas pieredzes virtuvē gatavo ēst ar patiesu interesi.
19.feb 2019
Kūka, kas ir gatava 7 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. To var paspēt pagatavot pat pusdienas pārtraukumā un pacienāt arī kolēģus!
18.feb 2019
Kaut arī sieviešu vidū netrūkst sulīga steika vai bagātīga burgera cienītāju, pamatīgs gaļas gabals asociējas ar "īstu vīru ēdienu". Kvalitatīva gaļa ir spēcinoša un garda, un viena no iecienītākajām abās jomās ir liellops. No tās var pagatavot gan pusdienu gardumus, gan sātīgas uzkodas, kas švakākam ēdājam teju aizstās pamatēdienu. Lai ēdiens izdotos, jāņem vērā viens būtisks priekšnoteikums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai, saka šefpavārs, Normunds Baranovskis.
14.feb 2019
Sena paruna vēsta, ka vīrieša mīlestība iet caur vēderu, tāpēc, lai, svinot Valentīndienu, izdotos pārsteigt mīļoto ar sātīgu un garšīgu mājās gatavotu maltīti, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes Mīlestības svētku svinētājiem. Lai arī receptes izstrādātas, domājot par to, kā svētkos īpaši iepriecināt stiprā dzimuma pārstāvjus, gardos ēdienus noteikti novērtēs arī dāmas!
14.feb 2019
Gada romantiskākie svētki ir tepat aiz stūra, tādēļ sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvājam trīs gardas idejas, kā palutināt savu mīļoto svētkos. Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko!
30.jan 2019
Mums ne tikai patīk baudīt ēdienu, liekot kumosus mutē, bet arī ar acīm. Tā kā ēdiens nav domāts tikai ātrai notiesāšanai, vizuālo baudījumu pirms maltītes sniedz tā izskats, noformējums. Lai iepriecinātu savus tuviniekus kādā nesteidzīgā brokastu reizē, pagatavo viņiem pankūkas, kas tiks skaisti izdekorētas. Īpaši atzinīgi tavu veikumu novērtēs bērni, kurus patiesi sajūsminās dažādie dzīvnieku tēli.
21.jan 2019
Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.
18.jan 2019
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
4.jan 2019
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
31.dec 2018
AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. 
30.dec 2018
Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.
29.dec 2018
Brīnišķīgi amerikāņu cepumi ar lazdu riekstiem, asu kanēli un kraukšķīgu tumšo niedru cukuru.
27.dec 2018
Kādas kļūdas ieteicams nepieļaut, gatavojot ķirbju ēdienus.
26.dec 2018
Iedvesmojiet savus Ziemassvētku ballītes viesus ar vieglu, bet ļoti garšīgu un bagātīgu balto karstvīnu. Pasniedziet ar piparkūku grissini un pikantajām Ziemassvētku mandelēm.