5 ātras, atsvaidzinošas maltītes, ko var pagatavot, nestāvot pie plīts

© unsplash.com

Kad termometra stabiņš pārkāpj +30 grādu robežu, pēdējais, ko gribas darīt, ir stāvēt pie plīts. Smagās un karstās maltītes tikai palielina nogurumu un padara karstumu vēl grūtāk izturamu, tāpēc esam sagatavojuši 5 vienkāršas, veselīgas un atsvaidzinošas maltītes, ko vari pagatavot bez cepšanas un vārīšanas – ideāli piemērotas svelmainām vasaras dienām, kopā ar “EatingWell.com”.

Grieķu salāti ar fetas sieru un citronu mērci

Sastāvdaļas:

tomāti, gurķi, paprika, sarkanais sīpols

fetas siers

olīvas

citronu sula + olīveļļa + oregano mērcei

Pagatavošana:

Sagriez dārzeņus un sieru kubiņos, sajauc, pārlej ar citronu mērci. Gatavs 5 minūtēs.

Pexels.com

Arbūzu, fetas un piparmētru salāti

Sastāvdaļas:

svaigs, atdzesēts arbūzs (bez sēklām)

fetas siers

pāris piparmētru lapiņas

šķipsna melno piparu

Pagatavošana:

Arbūzu un fetu sagriez līdzīgos kubiņos, pārkaisi ar piparmētru un pipariem. Pasniedz aukstu.

unsplash.com

Aukstā gurķu zupa ar kefīru un dillēm

Sastāvdaļas:

kefīrs vai paniņas

svaigs gurķis

dilles, lociņi

šķipsna sāls, citrona sula

Pagatavošana:

Visu sajauc blenderī vai sagriež un samaisa ar karoti. Var pievienot arī vārītu olu, ja vēlies kādu olbaltumvielu avotu.

Pixabay.com

Pilngraudu lavaša ruļļi ar humusu un dārzeņiem

Sastāvdaļas:

lavašs

humuss

spināti, burkāni, paprika, avokado

Pagatavošana:

Smērē humusu uz lavaša, pievieno sasmalcinātus dārzeņus, sarullē un sagriez šķēlītēs.

Pexels.com

Ogas ar jogurtu un riekstiem

Sastāvdaļas:

sezonas ogas (mellenes, upenes, avenes)

grieķu jogurts

grauzdēti rieksti vai granola

Pagatavošana:

Liec kārtās vai sajauc kopā - ļoti atsvaidzinošs deserts vai vieglas brokastis.

Karstā laikā svarīgi ne tikai dzert daudz ūdens, bet arī izvēlēties vieglākas, atvēsinošas maltītes, kas sniedz enerģiju, nepārslogo gremošanu un ir ātri pagatavojamas. Ar šīm receptēm vari kombinēt dažādus produktus, un katru dienu vari baudīt ko jaunu, nestāvot pie plīts.

Lasi arī, ko darīt ar pāri palikušiem grillētiem produktiem.