Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.
Tev vajadzēs:
2 nogatavojušies banāni
150 g auzu pārslu (var samalt miltos, ja vēlies viendabīgu tekstūru)
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (vai cita riekstu sviesta)
Šķipsna kanēļa vai vaniļas pēc izvēles
Papildus vari pievienot: riekstus, šokolādes gabaliņus, rozīnes vai žāvētas ogas.
Kā pagatavot:
Saspaidi banānus ar dakšiņu viendabīgā masā.
Pievieno auzu pārslas un zemesriekstu sviestu, samaisi.
Ja vēlies, pievieno šķipsnu kanēļa vai vaniļas ekstraktu.
Ieliec masu mazos silikona trauciņos vai formiņās (piemēram, kēksa vai mafinu).
Liec ledusskapī uz 2-3 stundām vai saldētavā uz 30-40 minūtēm, līdz sastindzis.
Glabā ledusskapī līdz 3 dienām. Lieliski piemērots kā deserts vai našķis, ko ērti paņemt līdzi!
Apskati arī šo banānu maizes recepti.