Četru sastāvdaļu banānu kēkss – bez cukura, bez piena, bez cepšanas

© Pexels.com

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.

Tev vajadzēs:

2 nogatavojušies banāni

150 g auzu pārslu (var samalt miltos, ja vēlies viendabīgu tekstūru)

2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (vai cita riekstu sviesta)

Šķipsna kanēļa vai vaniļas pēc izvēles

Papildus vari pievienot: riekstus, šokolādes gabaliņus, rozīnes vai žāvētas ogas.

Pexels.com

Kā pagatavot:

Saspaidi banānus ar dakšiņu viendabīgā masā.

Pievieno auzu pārslas un zemesriekstu sviestu, samaisi.

Ja vēlies, pievieno šķipsnu kanēļa vai vaniļas ekstraktu.

Ieliec masu mazos silikona trauciņos vai formiņās (piemēram, kēksa vai mafinu).

Liec ledusskapī uz 2-3 stundām vai saldētavā uz 30-40 minūtēm, līdz sastindzis.

Glabā ledusskapī līdz 3 dienām. Lieliski piemērots kā deserts vai našķis, ko ērti paņemt līdzi!

Apskati arī šo banānu maizes recepti.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais