Skābā krējuma kūka (smetannyk) pārsteidz ar maigajām kārtām un krēmīgo skābā krējuma pildījumu.
Vienkāršo kūkas recepti, kas ļaus ātri un bez piepūles pagatavot šo mājās gatavoto desertu, piedāvā ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
SASTĀVDAĻAS:
3 olas
150 g cukura
250 g skābā krējuma
1 tējk. cepamās sodas
1 tējk. galda etiķis
140 g milti
2 ēdk. eļļas
40 g kakao
Krēmam nepieciešams:
600 g skābā krējuma
200 g iebiezinātā piena
10 g vaniļas cukurs
1 tējk. citrona sula
PAGATAVOŠANA
Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un sakuļ ar putojamo slotiņu. Pēc tam pievieno skābo krējumu un vēlreiz samaisa. Pievieno cepamo sodu un nekavējoties ielej galda etiķi.
Kad maisījums ir labi sajaukts, pievieno miltus un kakao, tad mīklu samīca. Pēc mīcīšanas ielej eļļu.
Cepšanas formu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu. Cep 180 grādos 20 minūtes.
Krēmam pievieno skābajam krējumam iebiezināto pienu un sakuļ ar mikseri. Pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Turpina kult, līdz maisījums dubultojas apjomā.
Sagriež biskvītu trīs daļās. Uzklāj krēmu uz katras kārtas un saliek kūku. Atstāj ledusskapī uz 3 stundām, lai tā sastingst.
Vairāk recepšu skatiet šeit.