Maiga kūka, ko pagatavos pat bērni

© Foto: pixabay.com

Skābā krējuma kūka (smetannyk) pārsteidz ar maigajām kārtām un krēmīgo skābā krējuma pildījumu.

Vienkāršo kūkas recepti, kas ļaus ātri un bez piepūles pagatavot šo mājās gatavoto desertu, piedāvā ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.

SASTĀVDAĻAS:

3 olas

150 g cukura

250 g skābā krējuma

1 tējk. cepamās sodas

1 tējk. galda etiķis

140 g milti

2 ēdk. eļļas

40 g kakao

Krēmam nepieciešams:

600 g skābā krējuma

200 g iebiezinātā piena

10 g vaniļas cukurs

1 tējk. citrona sula

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un sakuļ ar putojamo slotiņu. Pēc tam pievieno skābo krējumu un vēlreiz samaisa. Pievieno cepamo sodu un nekavējoties ielej galda etiķi.

Kad maisījums ir labi sajaukts, pievieno miltus un kakao, tad mīklu samīca. Pēc mīcīšanas ielej eļļu.

Cepšanas formu izklāj ar cepampapīru un ielej mīklu. Cep 180 grādos 20 minūtes.

Krēmam pievieno skābajam krējumam iebiezināto pienu un sakuļ ar mikseri. Pievieno vaniļas cukuru un citrona sulu. Turpina kult, līdz maisījums dubultojas apjomā.

Sagriež biskvītu trīs daļās. Uzklāj krēmu uz katras kārtas un saliek kūku. Atstāj ledusskapī uz 3 stundām, lai tā sastingst.

Vairāk recepšu skatiet šeit.

Dzīvesstils

Mūsdienu straujajā ikdienā vakarā bieži vien pieķeram sevi pie telefona ekrāna vai datora. Taču arvien vairāk speciālistu iesaka pirms miega pievērsties kādam senam, bet ļoti vienkāršam ieradumam – grāmatas lasīšanai. Tas nav tikai patīkams vakara rituāls, bet arī efektīvs veids, kā nomierināt prātu un sagatavot ķermeni kvalitatīvam miegam. Vairāk par miega un lasīšanas saistību lasi sleepfoundation.org.