Vai vēlaties pagatavot picu, kas katru reizi izdodas perfekti?
Pārbaudītu recepti, kas garantē plānu picas mīklu, aromātisku mērci un zeltainu garoziņu bez stresa vai atkārtotiem mēģinājumiem, piedāvā Ukrainas ēdienu blogere Katerina Procišina.
SASTĀVDAĻAS:
600 ml auksts ūdens
1 kg miltu
35 g svaiga rauga
75 ml eļļas
18 g sāls
Piedevas izmanto pēc savas gaumes.
PAGATAVOŠANA
- Vispirms izšķīdina raugu 60 ml silta ūdens. Divas reizes izsijāj miltus, pēc tam pievieno eļļu, raugu un ūdeni. Samaisa ar lāpstiņu un pēc tam mīca ar rokām. Ja mīkla ir pārāk lipīga, pievieno vēl nedaudz miltu.
- Mīca, līdz mīkla ir mīksta un elastīga. Ieeļļo bļodu ar eļļu un ievieto tajā mīklu. Pārklāj un atstāj siltā vietā uz 45 minūtēm.
- Izņem mīklu un pievieno sāli. Ir svarīgi pievienot sāli tikai pēc tam, kad mīkla ir uzrūgusi.
- Vēlreiz labi samaisa un sadala 5 vai 6 porcijās. Pārklāj un atstāj vēl uz 35 minūtēm.
- Pēc tam veido picu tieši uz cepampapīra, kas izklāts uz cepšanas pannas. Pievieno savas iecienītākās piedevas un cep 10-15 minūtes 200 °C temperatūrā.
Vairāk receptes skatīt šeit.