Virtuvē

28.dec 2024
Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, no sāļiem līdz pat saldiem. “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.
28.dec 2024
Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kā mīklas pagatavot, lai tās sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.
27.dec 2024
Ziemām piestāv karsta zupa. Ja jums ir aptrūkušās idejas, kādu zupu pagatavot ģimenei, izmēģiniet šo vienkāršo recepti!
26.dec 2024
Ziemassvētkos saimnieces vēlas savu ģimeni, radus un draugus īpaši lutināt ar gardu maltīti, kas nereti sastāv no vairākām kārtām ēdienu. Ko darīt, ja cepetis tomēr nav apēsts un pāri palicis gabaliņš gaļas?
26.dec 2024
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
23.dec 2024
Saausās visi ogļhidrātu cienītāji! “TikTok” ir dalījies ar vienkāršu padomu, kā samazināt kalorijas cieti saturošos pārtikas produktos, piemēram, rīsos un maizē, nesamazinot porcijas lielumu, un ārsts saka, ka tas patiešām darbojas, raksta “nypost”.
23.dec 2024
Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
22.dec 2024
Izrādās, ir vairāki iemesli, kāpēc desa tiek griezta pa diagonāli, nevis taisni, raksta “unian.net”.
21.dec 2024
Maigākā vistas gaļa apvienojumā ar bagātīgo aunazirņu garšu iekaros pat visprasīgāko gardēžu sirdis. Svaigi dārzeņi piešķirs spilgtus akcentus un izcels šā kulinārijas šedevra izsmalcināto aromātu.
20.dec 2024
Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.
18.dec 2024
Gaisīga virspusē un krēmīga apakšā - šī kūka ir lielisks veids, kā jogurtu pārvērst saldā kārumā, kuru atsvaidzinās citrusaugļu piedeva. Ar recepti dalās “The Guardian” recepšu eksperts Toms Hants.
17.dec 2024
Parasti, ja olas uzglabājat ledusskapī, tās var palikt svaigas apmēram trīs nedēļas, taču, ja vēlaties pagarināt to glabāšanas laiku, tad var palīdzēt kāda vienkārša metode, raksta “Express”.
13.dec 2024
Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!
12.dec 2024
Avokado daudziem garšo, pateicoties tā maigajai un krēmīgajai garšai, diemžēl tas var ātri sabojāties, ja tas netiek pareizi uzglabāts. Par to, kā ilgāk saglabāt avokado svaigu, raksta “unian.net”.
7.dec 2024
Sīpoli var palikt svaigi diezgan ilgu laiku, taču, uzglabājot to nepareizā vietā, tie var vai nu sabojāt blakus esošos produktus, vai arī paši ātri sapelēt, raksta “express.co.uk”.
5.dec 2024
Eksperts skaidro, cik ilgi katrs vīna veids var tikt uzglabāts ledusskapī, ja pudele jau ir atvērta, raksta “CNET”.
5.dec 2024
Lielākajā daļā ģimeņu piparkūkas mīklu Ziemassvētku laikā pērk veikalā, jo domā, ka pašam uztaisīt mīklu ir sarežģīti un ķēpīgi.
3.dec 2024
Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.
2.dec 2024
Padomi, ko soli pa solim darīt, lai izdotos pagatavot gardu, dzirdu un bagātīgu buljonu!
1.dec 2024
Šī ir sātīgas un gardas zupas recepte ar kuru mieloties vēsajos ziemas vakaros. Zupu pasniedziet kopā ar kraukšķīgu ciabattu un parmezāna sieru. 
29.nov 2024
Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!
28.nov 2024
Šie salāti mūsmājās ienāca, pateicoties draudzenei Ieviņai. Tie ir garšīgi un sātīgi, bet gana liesi, lai apēstais nepārvērstos apaļumos