Sākums

Vakar, 7:45
Medus vienmēr bijis klasisks saldinātājs – dabisks, veselīgs un smaržīgs. Bet pēdējo gadu laikā pavāru un garšas entuziastu pasaulē aizvien biežāk dzirdams jēdziens “sāļais medus” jeb salty honey, raksta “bonappetit.com”.
21.okt
Standarta bagāžas birka var radīt nopietnas problēmas, ja tā satur nevajadzīgu informāciju - eksperti iesaka ievērot īpašu piesardzību un skaidro, kā pareizi aizpildīt ceļojuma kofera birku un ko uz tās nekad nevajadzētu rakstīt, vēsta ““Express.co.uk”.
20.okt
Ir deserti, kas vienkārši uzrunā sirdi - šis aveņu un krēmsiera pīrāgs ir tieši tāds – maigs, krēmīgs un ar vieglu skābumu, kas līdzsvaro saldumu. Smilšu mīklas pamatne dod kraukšķi, avenēs slēpjas aizgājušās vasaras svaigums un garša, bet krēmsiers piešķir gaisīgu, viegli sāļganu noti. Ideāls arī svētku galda cienastam! Ar recepti dalās “BBC Food”.
19.okt
Latvijā Āzijas tako ir pilnīgi jauna mājās gatavojamu ēdienu tendence, ar ko nākusi klajā Santa Maria. Āzijas tako apvieno populāro tako formu un Āzijas garšu. Ēdiena pamatā ir rīsu miltu tortiljas – pārsvarā pildītas ar gaļu, svaigiem dārzeņiem un dažādu Āzijas garšu mērcēm.
19.okt
Mēs bieži domājam par to, ko ēdam, bet ne vienmēr – kā mēs to pagatavojam. Tomēr tieši pagatavošanas veids var būt izšķirošs, lai ēdiens būtu gan garšīgs, gan veselīgs. Dažādas metodes ietekmē gan uzturvielu daudzumu, gan garšu un pat to, cik viegli ēdiens sagremojas. Kādu metodi izvēlēties, iesaka “Martha Stewart”.
18.okt
Kad esam saaukstējušies, mēs parasti meklējam ātrus risinājumus - daži ķeras pie C vitamīna tabletes vai glāzes apelsīnu sulas, lai "stiprinātu imunitāti", citi dod priekšroku karotei medus pret iekaisušu kaklu. Diemžēl pasargāt sevi no ziemas vīrusiem nav tik vienkārši - bet kas patiešām strādā? Skaidro “The Telegraph”.
17.okt
Ir ēdieni, kas ir garšīgi tikko pagatavoti, un ir tādi, kas kļūst vēl labāki nākamajā dienā, it kā laiks pats būtu pievienojis papildus garšvielu – dziļumu, siltumu un harmoniju, raksta “BBC Food”.
16.okt
Pārāk daudz sāls – tas ir viens no biežākajiem uztura “klupšanas akmeņiem”. Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka lielākā daļa cilvēku dienā uzņem gandrīz divreiz vairāk sāls, nekā ieteicams, un tas ilgtermiņā var veicināt augstu asinsspiedienu, sirds un asinsvadu slimības, raksta “Very Well Health”.
15.okt
Daudzi no mums dienu sāk ar kafijas tasi – ieradums, kas šķiet gandrīz neaizstājams. Tomēr zinātnieki arvien biežāk atgādina, ka enerģiju iespējams atjaunot arī bez kofeīna, raksta “MedicalNewsToday.com”.
14.okt
Ziemas mēnešos daudziem šķiet, ka enerģijas vienkārši nepietiek - roka stiepjas pēc vēl vienas kafijas tases, galva ir smagnēja, un pat ierastie darbi prasa vairāk spēka. Bet bieži vien pie vainas nav tikai aukstums vai īsās dienas - arī mūsu ēšanas paradumi šajā laikā būtiski ietekmē pašsajūtu, garastāvokli un imunitāti. Kā to mainīt? Iesaka “Well being”.
13.okt
Mirdzoši tīra izlietne un tīrs krāns ir galvenie atslēgas punkti, kas visai vannasistabai liek izskatīties tīrai, taču realitātē ūdens pilieni un kaļķakmens nosēdumi parādās jau pāris stundas pēc tīrīšanas. Par laimi, ir pavisam vienkāršs triks, ko izmanto viesnīcu darbinieki, lai virsmas paliktu spīdīgas ilgāk - un tas neprasa ne dārgus līdzekļus, ne lielu piepūli, raksta “Real simple”.
12.okt
Reizēm viss, kas vajadzīgs, lai atrastu līdzsvaru, ir tase siltas tējas. Tā nav tikai dzēriens – tā ir sajūta, rituāls un neliels brīdis sev. Zāļu tējas var kļūt par īpašu pieredzi, ja tās gatavojam paši – ne tikai pēc garšas, bet arī pēc noskaņojuma. Aromterapijas un sajūtu vadīta pieeja palīdzēs izveidot maisījumu, kas runā ar mūsu ķermeni un prātu, raksta “mindbodygreen.com”.
11.okt
Vai tālruni var atstāt uzlādēties pa nakti, nebaidoties sabojāt tā akumulatoru? Šis jautājums joprojām ir strīdīgs - daži apgalvo, ka uzlādēšana uz nakti sabojā akumulatoru, savukārt citi to dara gadiem ilgi bez jebkādām sekām. Kā ir patiesībā, skaidro “The New York Times” eksperti.
10.okt
Katram vismaz reizi gadījies – iemīļotais vilnas džemperis pēc mazgāšanas kļūst mazāks, cietāks un šķiet, ka vairs nav tik ērts. Bet labā ziņa ir tā, ka ne viss ir zaudēts - vilnai piemīt dabiskas īpašības, kas ļauj to mīkstināt un daļēji atjaunot pat pēc mazgāšanas kļūdām. Vajag tikai mazliet pacietības un pareizos paņēmienus, iesaka “theguardian.com”.
9.okt
Rudenī roka biežāk sniedzas pēc kaut kā silta, taču tas nenozīmē, ka jāatsakās no smūtijiem - ar nelielām izmaiņām sastāvā tie var kļūt ne tikai sildoši, bet arī palīdzēt stiprināt imunitāti un saglabāt enerģiju drēgnajās dienās. Galvenais ir izvēlēties sezonas augļus, dārzeņus un garšvielas, kas sniedz gan siltumu, gan svaigumu, iesaka “healthline.com”.
8.okt
Vai esat kādreiz ievērojuši, cik ātri avokado pēc sagriešanas kļūst tumšs? Parasti paiet tikai dažas stundas, līdz augļa krāsa mainās no gardi zaļas uz neglīti brūnu. Bet kāpēc avokado tik ātri kļūst brūni un vai tādus avokado drīkst ēst, skaidro “Live Science”.
7.okt
Pārtika, ko cilvēks ēd, tieši ietekmē viņa smadzeņu veselību, tostarp to novecošanos. Veselīgs uzturs palēnina smadzeņu novecošanos un samazina ar vecumu saistītas kognitīvās spējas pasliktināšanās risku, raksta “Eatingwell”.
6.okt
Rudens un ziema Latvijā bieži nozīmē slapjus ceļus, peļķes un sniegu, kas neizbēgami atstāj pēdas arī uz mūsu apaviem. Mitri zābaki vai sporta apavi nav tikai neērti - tie var ātrāk nolietoties, deformēties un pat sākt nepatīkami ost. Lai to novērstu, svarīgi zināt, kā apavus izžāvēt pareizi - ātri, bet saudzīgi. Ar ieteikumiem dalās “goodhousekeeping.com”.
5.okt
Cik reizes esam domājuši - jo vairāk pulvera, jo tīrāka veļa? Patiesībā tā ir viena no biežākajām kļūdām, kas var sabojāt gan audumus, gan pašu veļasmašīnu. Mazgāšanas līdzekļu pārdozēšana ir klusais ienaidnieks, kas nemanāmi bojā drēbes, samazina to kalpošanas laiku un liek tērēt vairāk, nevis mazāk, raksta “cleaninginstitute.com”.
5.okt
Ierīce, kas vienmēr jāatvieno no elektrotīkla pirms iziešanas no mājas, lai novērstu ugunsgrēku, varētu jūs pārsteigt - tas ir šķietami nekaitīgais kafijas automāts, raksta “Leravi”.
4.okt
Daudzi no mums ir dzirdējuši vai izmantojuši tā saukto piecu sekunžu likumu - tiek uzskatīts, ka ēdienu, kas nokritis uz grīdas, ir droši ēst, ja to paceļ pirmo piecu sekunžu laikā. Vai tā tiešām ir? Skaidro “Martha Stewart”.
3.okt
Rudens un ziema ir siltu ēdienu un sātīgu zupu laiks, taču dažreiz rodas kāre pēc kaut kā svaiga un kraukšķīga. Šie izsmalcinātie selerijas saknes, ābolu un redīsu salāti, kas gatavoti pēc izcilā šefpavāra Floida Kardosas receptes, ir tam ideāli piemēroti. Ar recepti dalās “Food & Wine”.