Sākums

Vakar, 7:45
Gandrīz puse pieaugušo cieš no paaugstināta asinsspiediena jeb hipertensijas, kas nozīmē, ka šiem cilvēkiem ir paaugstināts sirds slimību un insulta risks. Līdztekus medikamentu lietošanai, dzīvesveidam un īpašiem ikdienas paradumiem būtisku lomu asinsspiediena kontrolē var spēlēt arī uzturs un dzērieni, raksta “EatingWell”.
10.nov
Lai makaroni sanāktu garšīgi, nav jābūt pavāram, tomēr ir daži noteikumi, kas atšķir parastus, mīkstus makaronus no tiem, kas ir elastīgi, aromātiski un lieliski “saspēlējas” ar mērci - itāļi to sauc par al dente - stingri, bet ne cietiem. Galvenais noslēpums slēpjas nevis pašos makaronos, bet ūdenī! Mācāmies kopā ar “BBC Food”.
9.nov
Pūkaini pledi, segas un mīkstie pārsegi ir tie, kas mājās rada siltumu un komfortu, tomēr nereti jau pēc dažām mazgāšanas reizēm tie kļūst “sapluinīti”, zaudē savu gaisīgumu un sāk izskatīties pinkaini un savēlušies. Iemesls parasti nav pats audums, bet gan mazgāšanas un žāvēšanas veids. Lai saglabātu to mīkstumu, svarīga ir pareiza temperatūra, piemērots mazgāšanas līdzeklis un žāvēšana, kas atjauno šķiedru struktūru. Iepazīsties ar vienkāršu un praktisku ceļvedi, kas palīdzēs saglabāt pledu mīkstumu un labo izskatu, kopā ar “Martha Stewart”.
8.nov
Omlete nav tikai ātras brokastis pannā – tā var būt arī silta, gaisīga un pat svinīga maltīte. Omlete, kas cepta cepeškrāsnī, iegūst pufīgu tekstūru, maigi paceļas kā suflē un ļauj brīvi papildināt to ar pildījumiem: sieru, dārzeņiem, šķiņķi, sēnēm vai pat mazliet zaļumu svaigumam. Izmēģini neparasto pufīgo omleti cepeškrāsnī kopā ar “BBC Food”.
7.nov
Mēs bieži domājam, ka vissvarīgākais ir “ko” lietot - bet tikpat svarīgi ir arī “kad”. Daži vitamīni un minerāli labāk uzsūcas kopā ar ēdienu, citi - tikai tukšā dūšā. Daži stimulē nervu sistēmu un palīdz justies modriem, bet citi, tieši otrādi, palīdz ķermenim atslābināties. Tāpēc pareizais lietošanas brīdis dienā var būt izšķirošs tam, vai mēs jūtam reālu efektu. Ar īsu, praktisku ceļvedi dalās “The Guardian”.
6.nov
Trauku mazgāšanas švammīte ir viens no biežāk lietotajiem priekšmetiem virtuvē - mēs to izmantojam, lai mazgātu traukus, notīrītu virsmas un noslaucītu pārtikas atliekas. Tomēr tieši šis nelielais priekšmets var būt viens no netīrākajiem punktiem mājās! Pētījumi rāda, ka virtuvē bieži atrodami vairāk mikroorganismu nekā vannas istabā, un švammīte ir to ideālā dzīvesvieta. Kāpēc tā notiek, cik bieži sūklis tiešām būtu jāmaina un ar ko to var aizstāt, lai virtuve būtu higiēniski drošāka? Iesaka “Martha Stewart”.
5.nov
Mājas gatavota kafijas garšviela ir vienkāršs veids, kā pagatavot aromātisku maisījumu, kas ne tikai uzlabo garšu, bet arī ļauj izvairīties no rūpnieciskiem sīrupiem un aromatizētājiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
4.nov
Daudzi no mums ir dzirdējuši, ka telpaugi ir ne tikai mājokļa zaļā rota, bet arī spēj attīrīt gaisu - vai tas patiešām tā ir un cik daudz telpaugu nepieciešams, lai paveiktu šo darbu, skaidro “nasa.gov”.
3.nov
Vai esi pamanījis, ka dažas drēbes pēc gludināšanas pēkšņi kļūst īsākas, izstaipās vai zaudē formu? Tas nav nejauši – iemesls bieži slēpjas tajā, ka audums vēl nav pilnībā izžuvis. Goodhousekeeping.com eksperti skaidro, kā karstums, kas nonāk saskarē ar mitrām šķiedrām, var mainīt to struktūru un pat samazināt auduma kalpošanas ilgumu.
2.nov
Mēs visi zinām, ka bez ūdens nav dzīvības, tomēr ne vienmēr padomājam par to, kad un kā to dzert. Zinātnieki arvien biežāk uzsver, ka ūdens daudzums nav vienīgais, kas nosaka pašsajūtu – svarīgs ir arī laiks un situācija, kad to uzņemam, raksta “MedicalNewsToday.com”.
1.nov
Tas, ko ēdat un dzerat gan pirms lidojuma, gan tā laikā, var būtiski ietekmēt jūsu labsajūtu - saskaņā ar “Travel and Leisure”, uztura eksperti iesaka izvairīties no našķošanās vai uzkodām, lai ceļojums būtu ērtāks.
31.okt
Sviesta smilšu cepumi ar mandeli naga vietā - šie cepumi izskatās biedējoši, bet garšo izcili! Klasiskā sviesta mīkla, kas Halovīna laikā pārvēršas nelielos, kraukšķīgos “pirkstiņos”, kļuvusi par īstu rudens hitu. Tos var gatavot kopā ar bērniem - daudz smieklu, nedaudz šausmu un vēl mazāk piepūles. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
30.okt
Ziemā augi pārdzīvo īstu pārbaudījumu – dienas kļūst īsākas, gaiss dzīvoklī kļūst sausāks, bet temperatūras svārstības starp dienu un nakti ietekmē to augšanas ritmu. Lai gan daudziem šķiet, ka augi ziemā vienkārši “atpūšas”, patiesībā tie turpina dzīvot – tikai lēnāk, taupīgāk un daudz jūtīgāk pret vides apstākļiem. Kā par tiem rūpēties ziemā, skaidro “Green living”.
29.okt
Zaļo tēju ar citronu var baudīt kā atspirdzinošu dzērienu gan aukstu, gan siltu - šī kombinācija var būt īpaši labvēlīga cukura līmeņa asinīs regulēšanai un imūnsistēmas darbības atbalstam, raksta “VeryWell Health” kopā ar uztura speciālistu Avivu Džošua.
28.okt
Svaigi cepta maize – aromātiska, kraukšķīga un mīksta iekšpusē. Kā to pareizi glabāt mājās, ja neizmantojat tradicionālo maizes kasti? Iesaka “Simply Living”.
27.okt
Tēja ir viens no tiem dzērieniem, kas šķiet vienkārši pagatavojams - uzvāri ūdeni, aplej, pagaidi, lai ievelkas, un dzer. Tomēr pat nelielas nianses - pāris grādu temperatūras starpība vai pāris minūtes ilgāka ievilkšanās - var pilnībā mainīt gan garšu, gan dzēriena iedarbību uz organismu. Tieši tāpēc dažas tējas šķiet rūgtas, skābas vai “smagas”, kamēr citas – maigas un aromātiskas. Kā pareizi pagatavot tēju, lai tā nebūtu pārāk stipra, raksta “theteaspot.com”.
26.okt
Virtuves naži laika gaitā kļūst neasi, bet ko darīt, ja pa rokai nav asināmā, lai atjaunotu to iepriekšējo asumu? Ar noderīgu padomu dalās “Express”.
25.okt
Kad gribas kaut ko saldu, bet nav vēlmes stundām stāvēt virtuvē, šīs bulciņas ir īsts glābiņš. Ar recepti dalās “BBC Food”.
24.okt
Ir brīži, kad ēdiens vairs negaršo un pat doma par maltīti šķiet lieka – it kā ķermenis būtu izslēdzis signālu “izsalkums”. To var izraisīt stress, skumjas, slimība, pārslodze vai vienkārši emocionāla piesātinātība. Tomēr tieši tad, kad apetīte pazūd, organismam visvairāk vajag maigumu un barību – ne tikai fizisku, bet arī emocionālu. Kā rīkoties? Iesaka “psychologytoday.com”.
23.okt
Matu mazgāšana ir uzdevums, ko viegli atlikt - šī rutīna aizņem daudz laika un reizēm var šķist ļoti apgrūtinoša, tomēr ilgi periodi starp mazgāšanas reizēm var novest pie tā, ka mati un galvas āda sāk signalizēt par nepietiekamu aprūpi, skaidro dermatologi portālā “Real Simple”.
22.okt
Medus vienmēr bijis klasisks saldinātājs – dabisks, veselīgs un smaržīgs. Bet pēdējo gadu laikā pavāru un garšas entuziastu pasaulē aizvien biežāk dzirdams jēdziens “sāļais medus” jeb salty honey, raksta “bonappetit.com”.
21.okt
Standarta bagāžas birka var radīt nopietnas problēmas, ja tā satur nevajadzīgu informāciju - eksperti iesaka ievērot īpašu piesardzību un skaidro, kā pareizi aizpildīt ceļojuma kofera birku un ko uz tās nekad nevajadzētu rakstīt, vēsta ““Express.co.uk”.