Latvijas upēs cēlies ūdens līmenis

Aizvadītajā diennaktī daudzviet upēs cēlies ūdens līmenis, bet visstraujāk tas noticis Mēmelē, kur līmenis paaugstinājies par 70 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmeņi paaugstinājās ar intensitāti Daugavā 2-22 cm, Aiviekstē 16-32 cm, Gaujā 4-28 cm, Ogrē 15-19 cm, L. Juglā 41 cm, Salacā 5-32 cm, Lielupē 2-15 cm, Mēmelē 70 cm, Ventā 6-23 cm diennaktī.

Aizvadītās nedēļas nogalē upēs turpinājās lēna ledus segas sairšana. Upes pārsvarā klāj ledus sega, kas daudzviet ir nepilna, ar vaļumjoslām. Ledus vietām pacelts, kļuvis tumšāks, saplaisājis. Kopš 17. marta Gaujā pie Siguldas vērojama reta ledus iešana. 18. martā ledus sakustēšanās notika Lielupē pie Mežotnes, savukārt 19. martā Mēmelē pie Tabokines bija atkārtota ledus sakustēšanās un lejpus novērojumu stacijas izveidojās ledus sastrēgums.

Tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņu paaugstināšanās. Atsevišķos straujākos Latvijas rietumu un centrālās daļas upju posmos (Aiviekstes un Lielupes augštecēs, Ogres un Salacas lejtecēs) iespējama ledus segas sairšana un vietēja rakstura ledus iešana.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais