14 pazīmes, kas liecina par D vitamīna trūkumu organismā

© unsplash.com

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

unsplash.com

1. Muskuļu sāpes

Ja izjūtat neizprotamas sāpes muskuļos, tas var liecināt par to, ka jums trūkst D vitamīns. Šis vitamīns ir svarīgs mūsu veselībai daudzējādā ziņā, tai skaitā arī muskuļiem. Trūkstot D vitamīnam, jūsu muskuļi var kļūt vāji un sāpīgi.

unsplash.com

2. Regulāra pārēšanās

Interesanti, bet D vitamīna deficīts organismā var izpausties arī kā regulāra pārēšanās. Cilvēkiem, kuriem ir zems D vitamīna līmenis organismā, biežāk var izjust sāta sajūtu un tieksmi pārēsties.

unsplash.com

3. Sāpes kaulos

Arī tādas ikdienai netipiskas sāpes, kā sāpes kaulos, var liecināt par to, ka jums ir D vitamīna deficīts. Šis vitamīns ir ļoti būtisks kaulu veselībai, lai tie būtu veseli. Ja jums ir šī vitamīna deficīts, jūsu kauli var kļūt vāji un varat izjust sāpes.

unsplash.com

4. Nemitīgs nogurums

Vēl viena no izplatītākajām D vitamīna deficīta pazīmēm ir izteikts nogurums, kas nepāriet pat tad, kad esat kārtīgi izgulējušies.

unsplash.com

5. Nespēks, spēku izsīkums

Ja iepriekš veicot konkrētas fiziskās aktivitātes jutāties enerģijas pilni, bet tagad tieši tās pašas aktivitātes prasa lielas pūles un jums trūkst spēka, tas var liecināt par D vitamīna deficītu organismā.

unsplash.com

6. Slikts garastāvoklis

Arī pie slikta garastāvokļa var būt vainojams D vitamīna trūkums organismā. Ja ilgstoši jūtaties nomākti, jums ir slikts garastāvoklis, nepieciešams pārbaudīt vai jums nav D vitamīna deficīts. Šīs vitamīns ir būtisks jūsu garastāvokļa stabilitātei, jo tas palīdz organismā izstrādāties serotonīnam - laimes hormonam.

unsplash.com

7. Problēmas ar miegu

D vitamīns var ietekmēt smadzeņu zonas un nervu ceļus, kas regulē miega un nomoda ciklu. Tieši tāpēc, organismā trūkstot šim vitamīnam, var rasties problēmas ar iemigšanu un miega kvalitāti.

unsplash.com

8. Matu izkrišana

Ja esat novērojusi pastiprinātu matu izkrišanu, iespējams, problēma meklējama tajā, ka jums ir D vitamīna deficīts. D vitamīns ir būtisks mūsu matiem, jo tas atbalsta matu augšanu. Organismā trūkstot šim vitamīnam, mati kļūst vājāki un var izkrist.

unsplash.com

9. Lēna brūču dzīšana

Lēna brūču dzīšana var būt viena no iespējamām pazīmēm, ka jums var būt D vitamīna deficīts organismā.

unsplash.com

10. Reiboņi

Pēkšņi un bieži reiboņi arī var liecināt par to, ka jums D vitamīna deficīts organismā. D vitamīna trūkuma gadījumā kauli kļūst vāji. Vāja mugurkaula kakla daļa var izraisīt reiboni.

unsplash.com

11. Sirds problēmas

Zems D vitamīna līmenis organismā var palielināt sirds slimību risku, jo šis elements ir būtisks tam, lai jūsu sirds šūnas būtu veselas.

12. Svara pieaugums

D vitamīna deficīts organismā ne tikai veicina tieksmi pārēsties, kā rezultātā var pieaugt svars, bet arī ietekmē vielmaiņas ātrumu. Trūkstot šim vitamīnam, vielmaiņa var palēlināties.

unsplash.com

13. Regulāra saaukstēšanās

Ja esat novērojusi, ka kļūstat uzņēmīgāka pret dažādām saslimšanām, tad pie vainas, iespējams, ir D vitamīna deficīts organismā. D vitamīns ir arī būtisks tam, lai mūsu imūnsistēma labi strādātu un mēs nebūtu tik uzņēmīgi pret dažādām infekcijām.

unsplash.com

14. Slikta atmiņa

Vēl viena no iespējamām pazīmēm, ka jums var būt D vitamīna deficīts, ir slikta atmiņa. D vitamīns ir svarīgs jūsu smadzenēm, lai tās būtu veselas un spētu atcerēties visu svarīgo.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

D vitamīns ir būtisks mūsu veselībai, lai justos, izskatītos un būtu veseli. Tā deficīts var izpausties dažādi. Lūk, daži piemēri tam, kādas pazīmes var liecināt par to, ka nepieciešams ar steigu lietot papildus D vitamīnu!

Svarīgākais