© Publicitātes foto

Tikko noslēgusies Ņujorkas modes nedēļa, bet mūsu uzmanība jau jāpievērš nākamajam nozīmīgajam pasākumam. 14. septembrī norisinājās 2. ikgadējais Vogue World pasākums. Šogad tas notika Londonas teātri Royal Drury Lane. "Modes fantāzijas" vakars galvaspilsētas teātra rajonā.

Publicitātes foto

Atceroties pagājušā gada Vogue World, kas norisinājās Ņujorkas ielās - Fendi bagetes, Madonnas uzstāšanās, Mihaila Barišņikova deja u.c., šā gada Vogue World: London solījās būt ne mazāk iespaidīgs.

Publicitātes foto

Krāšņās, daudzveidīgās un izcilās britu kultūras un modes svinības. Šis ekstravagantais un zvaigžņotais pasākums ieskandināja Londonas modes nedēļu.

Viesi piedzīvoja daudzu pasaules izklaides līderu priekšnesumus, kuru kulminācija bija modes skate ar 2023. gada rudens kolekciju izcilākajiem tēliem. Modeles demonstrēja zīmolus: Burberry, Charles Jeffrey LOVERBOY, Erdem, Maison Margiela — un daudzus citus.

Publicitātes foto

Ar cerību atjaunot pandēmijas radītās sekas kultūras jomā, visi neto ieņēmumi no pasākuma biļešu iegādes tiks ieguldīti dažādām skatuves mākslas organizācijām galvaspilsētā, sākot no Nacionālā teātra un Karaliskās operas līdz Karaliskajam baletam, Southbank Sinfonia un Rambert skolai.

Publicitātes foto

Vogue redaktoru - Annas Vintūras un Edvarda Eninfūra pieaicinātais BAFTA un Olivjē balvu ieguvušais režisors Stīvens Daldrijs, bija šā pasākuma organizators.

Iespaidīgais viesu saraksts sastāvēja no lielākajiem un nozīmīgākajiem vārdiem modes aprindās. Tajā bija tādi dizaineri kā Chopova Lowena un Simone Rocha, supermodeles Kate Moss, Cara Delavigne, Adwoa Aboah, Ashley Graham, un Paloma Elsesser. Aktieri no ikoniskajiem seriāliem ‘’Bridgerton’’, ‘’Sex education’’, karaliskas ģimenes locekļi un neskaitāmas ikoniskas zvaigznes no teātra, mūzikas un kino pasaules:

Sophie Okonedo, Stormzy, Sienna Miller, Damien Lewis, James McAvoy un FKA Twigs sniedza izcilus priekšnesumus.

Publicitātes foto

Monumentālākie mirkļi no pasākuma:

Pasākumu atklāja leģendārā supermodele Keita Mosa, kura defilēja elegantā, spīdīgā tērpā, ko īpaši viņai radīja dizaineris Džons Galjāno, karaliskās operas dziedātājas Hongni Wu pavadībā, kura izpildīja “Dido’s Lament” no operas ‘’Dido and Aeneas’’. Satriecoši!

Publicitātes foto

“It’s a Fine Day” FKA Twigs izpildījumā, kurai pievienojās Rambert skolas dejotāji un tas viss modeļu Karas Delaviņas un Džordanas Baretas pavadībā. Tas bija neaizmirstams uzvedums, kas godināja Londonas īpašo kultūras, teātra un mākslas stilu.

Publicitātes foto

Stormzy un Sofijas Okonedo kopīgais emocionālais priekšnesums, kas godināja nesen mūžībā aizgājušo modes ikonu Vivjenu Vestvudu.

Publicitātes foto

Un pasākuma noslēgumā vēsturisks moments - ikoniskāko modeļu - Kristijas Turlingtones, Lindas Evendželistas, Naomi Kempbelas un Sindijas Kraufordes kopīgais iznāciens Annijas Lenoksas "Sweet Dreams (Are Made of This)" pavadījumā.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Vakars pilnīgi noteikti bija modes, mākslas un kultūras svētki. Ar šo zvaigžņoto viesu sarakstu, gandrīz tikpat nozīmīgs bija arī pasākuma sarkanais paklājs.

Īpašu uzmanību izpelnījās aktrises Sjennas Milleres ierašanās uz sarkanā paklāja Schiaparelli tērpā.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv