Dārznieki brīdina par skaistu, bet bīstamu augu, kas aug daudzu dārzos

© unsplash.com

Lielbritānijas Vides, pārtikas un lauku lietu departaments brīdina par kādu augu, kuru nevajadzētu "ievazāt" savā dārzā, raksta "The Sun".

Dārznieki ir pārliecināti, ka augs Dāvida budleja var apdraudēt jūsu mājokli.

Dāvida budleja, kas pazīstama arī kā tauriņa krūms, ir ļoti aromātisks un skaists, taču, ekspertu prāt, arī kaitīgs.

Dāvida budleja nāk no Ķīnas. Šis augs ar savu aromātu spēj piesaistīt tauriņus. Saskaņā ar PBA Solutions direktora Džonatana Bārtona teikto, par spīti auga krāšņumam un labajam aromātam tas nemaz nav tik nekaitīgs, kā varētu šķist.

Viņš skaidro , ka auga "spēja viegli izplatīties ar sēklām" ir tas, kas padara to kaitīgu. "Šīs sēklas [var] dīgt sarežģītās vietās diezgan neviesmīlīgos apstākļos," atklāja Bārtons. Eksperts min, ka auga spēja viegli dīgt un augt sarežģītos apstākļos, tai skaitā pie ēku mūriem, var radīt nopietnu kaitējumu pašai mājāi. "Kad augs ir nokļuvis ēkas sienā vai jumtā, tas izdala šķiedrveida saknes un, augot, var radīt būtisku kaitējumu ēkām." Eksperts norāda, ka arvien biežāk ir redzēts tas, ka augam augot pie māju sienām, ķieģeļi laika gaitā saplaisā. Tieši tāpēc, ja vēlaties dārzā audzēt Dāvida buldeju, izvēlieties to stādīt tālu prom no ēkām.

"Network Rail" uzskata, ka budleja ir viena no ražīgākajām nezālēm, kas konkurē ar citām sugām un kaitē ekosistēmām.

Svarīgākais