Kafijas dzeršana daudziem ir rīta rituāls vai neliela atelpa dienas vidū. Taču psihologi saka – pat tik vienkārša lieta kā veids, kā tu turi kafijas krūzi, var atklāt daudz par tavu personību, emocijām un ieradumiem, raksta “Psychology Today”.
Ir brīži, kad dzīve vairs neprasa vēl vienu piepūli. Tā prasa robežu. Vārdu “pietiek”. Ne dusmās, bet briedumā. Šis gads katrai zodiaka zīmei iezīmē vienu konkrētu jomu, kur karmiskais aplis ir jāslēdz – nevis ar uzvaru, bet ar atbrīvošanos. Jo turpinot kā ierasts, mēs paliekam par spokiem savā dzīvē – klātesoši, bet iztukšoti.
Vai tava diena tiešām sākas vakarā, vai arī tu jau esi gultā pulksten 8:00? Šeit vari izlasīt, kāds ir ideāls gulētiešanas laiks atbilstoši tavai zodiaka zīmei.
Vai esi pamanījis, ka noteiktas smaržas var radīt īpašu noskaņojumu? Kafijas aromāts no rīta sniedz enerģiju, bet ceptas maizes smarža liek justies mājīgi. Tieši tāpat arī miegam ir “smaržu valoda” – noteikti aromāti palīdz smadzenēm atslēgties no stresa un sagatavoties mierīgam nakts miegam. Šo fenomenu sauc par miega smaržu terapiju, un to arvien biežāk izmanto gan psihologi, gan miega speciālisti. Kā to izmantot savā labā, skaidro “Sleep Foundation”.
Romantiskās attiecībās katrs uzvedamies atšķirīgi pret saviem partneriem. Kā mainās uzvedība? Diemžēl nevaram paskatīties uz sevi no malas, bet ar šādu psiholoģisko testu palīdzību var uzzināt dažas no savām personības iezīmēm.
Vai tev ir gadījies ieelpot kādu smaržu un acumirklī sajusties tā, it kā atgrieztos bērnībā? Varbūt svaigi ceptas maizes aromāts atgādina vecmāmiņas virtuvi vai jūras smarža uzbur atmiņas par vasaras ceļojumu. Šis fenomens nav nejaušība – smaržām patiešām piemīt unikāla spēja aktivizēt mūsu atmiņas un emocijas. Kāpēc tā notiek, skaidro “Brain Sciences”.
Visām četrām zodiaka zīmēm dzīves mīlestība ir un vienmēr būs galvenā prioritāte. Partneris vienmēr uzņemas prioritāti visās situācijās bez kompromisiem.
Ļoti drīz dažu ķīniešu horoskopa zīmju dzīvēs varētu ienākt īsts izrāviens. Viņas redzēs "melnās svītras" beigas, kas traucēja viņām virzīties uz priekšu un piepildīt savus sapņus.
Vai esi no tiem, kas, gatavojot ābolu pīrāgu vai uzkodas bērniem, rūpīgi nomizo ābolus un mizas izmet? Izrādās – tieši tur slēpjas viens no lielākajiem vērtību avotiem mūsu veselībai, raksta “The American Journal of Clinical Nutrition”.
Trīsdesmit izmisuma pilni gadi, desmitiem neveiksmīgu ārstēšanas metožu un trīs pašnāvības mēģinājumi – šis ir stāsts par vīrieti, kurš daudzus gadus cieta no smagas depresijas. Bet tagad zinātnieki nākuši klajā ar jaunu metodi, kurā smadzenes neuztveram kā mehānismu, bet gan kā unikālu karti, kur individuālās īpašības var kļūt par atveseļošanās atslēgu, raksta “postimees.ee”.
Septembris dažiem no mums nes romantiskus pārsteigumus, kas liks sirdīm sisties straujāk. Kamēr zvaigznes dalās ar savām kosmiskajām dāvanām, noteiktas zodiaka zīmes var gaidīt maģiskus pavērsienus savā mīlas dzīvē.
Dažreiz domājam, kurš ir tas cilvēks, kurš mūs lieliski papildinās, kļūs par mūsu atbalstu un iedvesmu, kā arī dalīsies mūsu priekos un pārbaudījumos. Atbilde uz šo jautājumu var būt paslēpta dziļāk, nekā domājam — simbolos, tēlos un pat tajā, kas intuitīvi piesaista skatienu.
Tieši laikā ap 1. septembri meklējam pirmos rudens rotājumus, sākam skatīties kārtējo "Gilmore Girls" seriālu, gatavojam savu pirmo ķirbju biezzupu un visā mājā drīz būs pieejami tikai ķirbji. Ir skaidrs, ka rudens ir jūsu gadalaiks! Bet vai tas kaut ko vairāk pasaka par personību?
Aitām viss vienkārši – kur dzen tur iet. Bet tev taču ir dota spēja domāt pašam. Jā, tas ir bīstami – līdzšinējie uzskati var apgriezties kājām gaisā, un aitas var sākt tevi nicināt.
Vai esi kādreiz pamanījis, ka noteiktas smaržas tevi iedvesmo vai palīdz koncentrēties? Izrādās, šokolādes aromāts var būt ne tikai patīkams, bet arī noderīgs mācību un darba procesā, raksta “The Guardian”.
Ceļojumu eksperti pastāstījuši, kur noteikti jāuzmanās. Juridiskā uzņēmuma The Barber Law Firm analītiķi ir nosaukuši valsti, kur mēģinājumi uzņemt skaistu selfiju visbiežāk beidzas ar katastrofu.
Vai esi ievērojis, ka ēdieni, kas bērnībā šķita rūgti vai pārāk asi, pieaugot kļūst par īstiem favorītiem? Garša nav konstanta – tā attīstās un mainās kopā ar mums. Zinātnieki uzsver, ka mūsu garšas kārpiņu jutīgums, hormonālās izmaiņas un pat dzīves pieredze ietekmē to, kā uztveram ēdienu dažādos dzīves posmos, raksta “American Journal of Clinical Nutrition”.