Uztura speciāliste nosauc dārzeņus, ko nevajadzētu vārīt, sautēt vai cept

© pixabay.com

Absolūti visi ēd dārzeņus – pat cilvēki, kuriem negaršo brokoļi, noteikti ēd kartupeļus vai burkānus. Un, neskatoties uz to, ka mēs joprojām esam pieraduši termiski apstrādāt lielāko daļu dārzeņu, daži no tiem nav jāvāra.

Uzziniet, kurš dārzenis ir visveselīgākais, ja to lieto svaigā veidā

Saskaņā ar Amerikas Sirds asociācijas datiem, regulāra svaigu dārzeņu lietošana uzturā var novērst hronisku slimību risku un palīdzēt izvairīties no sirds problēmām. Vēl viens patīkams bonuss ir tas, ka svaigu dārzeņu pagatavošana neaizņem daudz laika.

Sertificēta un licencēta uztura speciāliste Steisija Vudsone, saka, ka, ja pastāvīgi ēdat svaigu ķiploku, var ātri normalizēt holesterīna līmeni, stabilizēt cukura līmeni asinīs un asinsspiedienu. Pēc uztura speciālistes teiktā, to nevajag sasmalcināt - tas ir jānokož vai jāapēd sagriezti gabaliņi.

Brokoļi

Ja kādu dārzeni var ēst tikai svaigu, tas ir brokolis. Šī pieeja ir daudz labāka un veselīgāka. Zaļais dārzenis pārliecinoši ieņem pirmo vietu produktu sarakstā, kas palīdz slimību profilaksē. Ja jūs pastāvīgi ēdīsiet brokoļus, jūs aizmirsīsiet par problēmām ar kauliem, zarnām un sirdi. Liza Endrjūsa, maģistra grāds izglītībā un sertificēta uztura speciāliste, saka, ka termiskās apstrādes laikā brokoļi zaudē ievērojamu daļu savu labo īpašību, lai gan ne visas.

Bietes

Džuliana Krimi, uztura speciāliste un maģistra grāds izglītībā, apgalvo, ka bietes var un vajag ēst neapstrādātas. Betalaīni, kas atrodas neapstrādātos dārzeņos, karsējot tiek iznīcināti, bet tie palīdz apturēt iekaisuma procesus organismā. Nitrāti bietēs pazemina asinsspiedienu, kas ir ļoti svarīgi cilvēkiem, kuri burtiski dzīvo ar tonometru zem spilvena.

Kāposti

Vēl viens krustziežu dzimtas dārzenis, kas jāēd bez termiskas apstrādes. Lai izvairītos no problēmām ar aizkuņģa dziedzeri, jums jāapēd vismaz pusotra porcija kāpostu nedēļā. Uztura speciālisti iesaka mīkstināt dārzeni ar salātu mērci, ja tā nav pārāk asa.

Svarīgākais