Ārsts atklāj ko nepatīkamu par pētersīļiem

© pexels.com

Imunologs Andrejs Produesa norādījis, ka pētersīļu ēšana var būt bīstama, jo tā ir saistīta ar paaugstinātu trombozes risku, raksta "MedikForum".

Ārsts intervijā izteicies, ka pētersīļi paaugstina trombu veidošanās risku, jo ir bagātīgs K vitamīna avots, kuru ietekmē palielinās asins recekļu jutība un trombu veidošanās.

Prodeusa uzsvēra, ka tiem, kuriem ir iespējams trombozes risks, ir stingri jākontrolē ar pārtiku uzņemtā K vitamīna daudzums.

"100 gramos pētersīļu ir uzreiz 20 [K vitamīna] dienas devas," norāda ārsts.

Ārsts piebilst, ka trombu veidošanās risks kļūst nozīmīgāks vecumdienās, kā arī mazkustīga dzīvesveida apstākļos.

Dzīvesstils

Drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā daudzi dzer siltas tējas, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzlabotu veselību. Eksperti atklāj, kurš tējas veids ir visveselīgākais un var sniegt vislielāko labumu veselībai, raksta "USA Today".