Virtuves padomi

21.nov
Itāļu virtuve ir viena no pasaulē visiemīļotākajām ne tikai tāpēc, ka tur top labi makaroni vai perfekta pica - tās spēks slēpjas pavisam citur - vienkāršībā, izpratnē par produktiem un dziļā cieņā pret garšu. Itāļi gatavo tā, it kā katrs ēdiens būtu nelieli svētki. Tieši šī attieksme ir tas, kas iedvesmo pavārus visā pasaulē. Bet kādi ir paši svarīgākie likumi, ko varam aizgūt arī savā mājas virtuvē? Raksta “Martha Stewart”.
20.nov
Sāls ir viens no vienkāršākajiem un vienlaikus svarīgākajiem produktiem virtuvē. Profesionāli pavāri nereti saka: ja ēdiens nav garšīgs, problēma parasti ir divās lietās - nepietiekami izcelta garša vai nepareizs sāls daudzums. Lai gan šķiet, ka sālīt prot ikviens, patiesībā garšas kvalitāti nosaka ne tikai tas, cik daudz sāls tiek pievienots, bet arī kad un kā tas tiek izdarīts. Ar padomiem dalās “BBC Food”.
13.nov
Eļļa virtuvē ir viens no tiem produktiem, ko izmantojam ikdienā, bieži pat nedomājot, ka tai nepieciešama pareiza uzglabāšana. Tomēr tieši temperatūra, gaisma un skābeklis nosaka, cik ilgi eļļa saglabā savu garšu un aromātu, raksta “foodandwine.com”.
9.nov
Gatavojot ēdienu, mēs bieži dzirdam frāzi “sāls pēc garšas”, taču svarīgi nav tikai tas, cik daudz, bet arī kad sāli pievieno, raksta “Martha Stewart”.
5.nov
Virtuves koka karotes un lāpstiņas ir īsti darbarūķi – tās nekarst kā metāls, nesaskrāpē pannas un kalpo gadiem, ja par tām rūpējas pareizi. Tomēr daudzi nezina, ka koksne ir porains materiāls, kas ar laiku var plaisāt, uzsūkt mitrumu un kļūt par piemērotu vidi baktērijām. Par laimi, ir ļoti vienkāršs un dabisks veids, kā paildzināt to mūžu – eļļošana, raksta “The Spruce Eats”.
26.okt
Virtuves naži laika gaitā kļūst neasi, bet ko darīt, ja pa rokai nav asināmā, lai atjaunotu to iepriekšējo asumu? Ar noderīgu padomu dalās “Express”.
17.sep
Miltu iepakojums bieži vien šķiet kā vienkāršs virtuves pamatelements, taču pareiza uzglabāšana ietekmē gan to garšu, gan uzturvērtību. Pat svaigi milti var ātri zaudēt aromātu un savas labās īpašības, ja tiek pakļauti nepareiziem apstākļiem. Ar dažiem vienkāršiem soļiem vari pagarināt miltu svaigumu un nodrošināt, ka tava maize, pankūkas vai cepumi vienmēr sanāk gardi. Vairāk par miltu uzglabāšanas padomiem lasi kingarthurflour.com.
29.aug
Sēnes ir unikāla dabas velte, ko mēs mīlam to maigās tekstūras un bagātīgās garšas dēļ. Tās ir piemērotas gan svētku ēdieniem, gan ikdienas receptēm, taču pirms to gatavošanas rodas svarīgs jautājums - kā tās pareizi mazgāt? Skaidro “Real Simple”.
25.aug
Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.
20.aug
Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.
30.jūl
Garšvielas ir ēdienu dvēsele - tās piešķir aromātu, dziļumu un raksturu. Lielākā daļa cilvēku ikdienā izmanto ierastas garšvielas - tādus kā piparus, ķiploku, oregano vai paprika, bet pasaulē ir daudz mazāk zināmu garšvielu, kas var padarīt ēdienu īpašu un interesantu. Iepazīsim dažas neparastas garšvielas, ko ir vērts izmēģināt kopā ar “Seriouseats.com”.
29.jūl
Bagātīgi, sātīgi sautējumi vienmēr ir iecienīts ēdiens. Ja jūsu sautējums ir sanācis nedaudz par šķidru, pamēģiniet pievienot nedaudz šī pieliekamajā atrodamā pamatprodukta, lai iegūtu bagātīgāku garšu.
18.jūl
Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.
24.mai
Papīra dvieļi nav paredzēti tikai roku nosusināšanai vai tīrīšanai. Tiem piemīt daudzas noderīgas īpašības, kas var palīdzēt saglabāt pārtiku svaigu, atvieglot virtuves darbus un pat izsargāt mājsaimniecības priekšmetus, norāda RBC.
30.mar
Izmēģini jaunas garšas! Kanāls “National Geographic” dalās ar sešām tradicionālām receptēm no Senegālas, Lielbritānijas, Kalimantānas, Korejas, Itālijas un Vācijas!
7.mar
Sāls ir kristālisks minerāls, kuru pievienojam klāt ēdienam, lai uzlabotu tā garšu. Nav tikai viena veida sāls. Ir dažāda veida sāļi, kuru pielietojums arī atšķiras. Šoreiz iepazīsim "sāls pasauli" un noskaidrosim, kādi ir sāls veidi un kā tos atšķirt!
18.feb
Lai virtuve būtu tīra un kārtīga, tā ir regulāri jāuzkopj. Noskaidrojiet, kurām vietām virtuvē ir jāpievērš īpaša uzmanība, bet bieži vien par tām piemirstam!
4.feb
Šie produkti var būt potenciāli bīstami, ja netiek pareizi pagatavoti! Uzzini, kuri ir pasaulē bīstamākie produkti!
28.jan
No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
28.dec 2024
Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kā mīklas pagatavot, lai tās sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.