Pareiza miltu glabāšana mājās - viss, kas jāzina, lai tie nezaudētu svaigumu

© unsplash.com

Miltu iepakojums bieži vien šķiet kā vienkāršs virtuves pamatelements, taču pareiza uzglabāšana ietekmē gan to garšu, gan uzturvērtību. Pat svaigi milti var ātri zaudēt aromātu un savas labās īpašības, ja tiek pakļauti nepareiziem apstākļiem. Ar dažiem vienkāršiem soļiem vari pagarināt miltu svaigumu un nodrošināt, ka tava maize, pankūkas vai cepumi vienmēr sanāk gardi. Vairāk par miltu uzglabāšanas padomiem lasi kingarthurflour.com.

Pareizs iesaiņojums un trauks

Hermētiski noslēgts trauks: atverot oriģinālo maisiņu, pārliecinies, ka milti tiek pārvietoti uz hermētisku trauku ar ciešu vāku. Tas novērš mitruma un gaisa iekļūšanu, kas izraisa salipšanu un pelējuma rašanos.

Tumša un vēsa glabāšanas vieta: izvēlies vietu, kas nav pakļauta tiešiem saules stariem vai karstuma avotiem, piemēram, skapī vai pārtikas glabātavas plauktā.

pexels.com

Temperatūras nozīme

Svaigi milti vislabāk saglabājas vēsā temperatūrā. Ja ārā vai virtuvē ir karsti, apsver iespēju uzglabāt miltus ledusskapī. Aukstā vidē milti paliek svaigi ilgāk, un tauki, kas dažos miltu veidos (piemēram, pilngraudu miltos) var aizsargāt pret rūgšanu.

Miltu veidi un specifika

Baltie milti: saglabā svaigumu apmēram 6-8 mēnešus hermētiskā traukā.

Pilngraudu milti: satur eļļas, tāpēc var sākt rūgt ātrāk - vislabāk glabāt ledusskapī vai vēsumā un izmantot 3-4 mēnešu laikā.

Specializētie milti (auzu, riekstu, mandeļu): ļoti jutīgi pret mitrumu un oksidāciju - ledusskapis vai saldētava nodrošinās ilgāku svaigumu.

pexels.com

Papildu padomi

Izmanto etiķetes: uz trauka uzlīmes pieraksti iegādes datumu, lai kontrolētu svaigumu.

Nelielas porcijas: ja bieži cep, sadali miltus mazākos traukos - atver tikai to, kas nepieciešams konkrētajai receptes partijai.

Izvairies no mitruma: nekad neievieto mitras karotes vai pirkstus traukā - pat neliels ūdens daudzums var radīt pelējuma risku.

Pareiza miltu uzglabāšana mājās ir vienkārša, bet būtiska. Svaigi milti ne tikai nodrošina labāku garšu gatavojot, bet arī saglabā savu uzturvērtību ilgāk. Ar hermētiskiem traukiem, vēsu un tumšu glabāšanas vietu, kā arī uzmanību miltu veidam, tava virtuve vienmēr būs gatava gardām pankūkām, maizei un citiem konditorejas šedevriem.

Dzīvesstils

Miltu iepakojums bieži vien šķiet kā vienkāršs virtuves pamatelements, taču pareiza uzglabāšana ietekmē gan to garšu, gan uzturvērtību. Pat svaigi milti var ātri zaudēt aromātu un savas labās īpašības, ja tiek pakļauti nepareiziem apstākļiem. Ar dažiem vienkāršiem soļiem vari pagarināt miltu svaigumu un nodrošināt, ka tava maize, pankūkas vai cepumi vienmēr sanāk gardi. Vairāk par miltu uzglabāšanas padomiem lasi kingarthurflour.com.

Svarīgākais