Receptes

12.jūl
Vasara no dārza sniedz aromātisku garšaugu un salātu pārpilnību. Tie ir ne tikai bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, bet  sniedz arī svaigumu. Pētersīļi kalpo kā salātu pamatne, kam pievienoti tādi garšaugi kā dilles, piparmētras, baziliks, estragons un dažādi savvaļas augi – ja prot tos izmantot.
6.jūl
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka sviestmaižu uzkodu kūka būs pasakaini garšīga un vienkārša uzkoda.
5.jūl
Sākotnējā ēdiena versija bija sēņu, kartupeļu un teļa gaļas sautējums, kas garšoja ar bešamela mērci un sieru.
1.jūl
Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka recepti, saskaņā ar kuru ēdiena gatavošana neazņems vairāk nekā 10 minūtes.
29.jun
Ar prieku paziņojam, ka turpmāk ar garšīgām un sulīgi kraukšķīgām receptēm dalīsies virtuves huligāns Rojs Puķe, vairāk pazīstams kā Pipars.
28.jun
Kas ir poutine? Vienkārši sakot, poutine ir ēdiens ar frī kartupeļiem, siera biezpienu un brūno mērci. Tas ir tradicionāls Kanādas ēdiens, kas radās 1950. gadu beigās Kvebekas centra reģionā.
26.jun
Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.
26.jun
Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!
25.jun
Aukstajai zupai ir bezgala daudz variāciju un katrai ģimenei noteikti ir ava iecienītākā recepte. Mēs piedāvājam savu variāciju aukstjaai zupai.
25.jun
Veselas zivis ir ekonomiski izdevīgākas nekā to porcijās sadalītās zivis un, ja tās atstāj neskartas, tās gatavošanas laikā saglabā vairāk mitruma un garšas. Veselas zivs pagatavošana neaizņem vairāk laika nekā filejas vai steiku pagatavošana, un tā var iegūt ievērojami vairāk gaļas.
24.jun
Jāņu siers ir viens no tradicionālākajiem vasaras saulgriežu simboliem, un lai arī tas visbiežāk galdā tiek celts tieši Jāņos, tas ir iecienīts arī visa gada laikā.
24.jun
Remdēt un veldzēt slāpes ir svarīgi, īpaši dienu pēc kārtīgas līgošanas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš ir pārliecināts, ka piparmētru limonāde būs tieši laikā.
23.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
20.jun
Līgo svētku galvenā sastāvdaļa ir ugunskurs, ap kuru dziedam dziesmas, ejam rotaļās un pavadām laiku ar mīļajiem. Nereti rodas arī vēlme ugunskurā pagatavot kādu gardu maltīti, bet svarīgi ir atcerēties, ka Līgo ugunskurs nav tas pats ugunskurs, uz kura varam gatavot. Lai sagatavotos svētku galda klāšanai pie dabas, “Maxima Latvija” kopā ar pieredzējušo ekspedīciju vadītāju Andžeju Reiteru ir sagatavojusi noderīgas receptes un padomus, kā droši sagatavot ugunskuru gatavošanai, lai maltīte izdotos kā iecerēta.
19.jun
Tūlīt sāksies cukīni trakums! Sākam gatavoties un apgūt jaunas receptes, jo  pavisam drīz tev dos cukīni vai tos pats dāvināsi draugiem, paziņām un ne tikai.
16.jun
Vienkāršs, atsvaidzinošs dzēriens, kas ir lieliski piemērots vasarīgai pasēdēšanai. Lai iegūtu īpašu garšu, nomainiet minerālūdeni pret šampanieti.
9.jun
Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.
26.mai
Pagatavojiet minestrone zupu ar lielu daudzumu dārzeņu un makaronu. Šīs vienkāršā, taču daudzpusīgā recepte ir lieliski piemērota vieglām pusdienām vai sātīgām vakariņām.
3.mai
Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.
17.apr
Visvienkāršākā olu kulteņa pagatavošanas metode ir olas iesist bļodā, pievienot pienu vai ūdeni un sakult. To var cept iepriekš uzkarsētā izkausētā sviestā uz lēnas uguns, bieži maisot, līdz olas ir mīkstas un sarecējušas.