Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.
Vasaras izskaņas ļoti garšīgā daudzpusīga mērce ar tomātiem, fenheli un baziliku pievieno makaroniem izcilu svaiguma niansi. Gatavojiet pie grila un noderēs gan vegāniem, gan gaļēdājiem.
Pasta e fagioli ir klasiska itāļu zupa, kas tulkojumā nozīmē makaroni un pupiņas. Šī receptes versija ir ātrās pagatavošanas recepte, kurā galvenās lomās ir pieliekamais un saldētava, tāpēc sagatavošanās laika vispār nav.
Makaroni ir ne tikai maltīte, ko var ātri pagatavot, bet arī maltīte, kas var būt papildināta ar dārzeņiem, veselīgiem taukiem, olbaltumvielām un citām barojošām sastāvdaļām.
Daudzi ir pārliecināti, ka pasta ir kalorijām bagāts produkts, ko nevar ēst tie, kuri vēlas notievēt. Taču, kad aktrise Sofija Lorēna teica, ka pasta ir viņas mīļākais ēdiens, ko gatavo katru dienu, viņa nemaz nekoķetēja. Tā Itālijā rīkojas daudzi. Turklāt itāļi nav pasaules resnākā nācija. Kāds tad ir viņu noslēpums?
Makaroni ir ļoti pateicīgs produkts, kuru ēst brīžos, kad nav daudz laika gatavošanai. Kā arī makaroni ļoti labi sader arī ar citiem pārtikas produktiem, tie nav dārgi un viegli izmantojami. Tomēr pārlieku bieža makaronu ēšana var atstāt negatīvu iespaidu uz veselību!
TikTok blogere Danija Halila publicēja video, kurā dalījās vienkāršā veidā, kā pagatavot makaronus. Daudzi komentētāji atzina, ka ir ļoti pārsteigti par šo "dzīves gudrību", un rakstīja, ka nekad nebūtu iedomājušies izmantot šādu metodi bez meitenes mājiena.
Salāti, kas derēs gan kā uzkoda rudens pārgājiena starplaikos, gan arī kā pilnvērtīgas pusdienas tā noslēgumā. Tā būs lieliska izvēle gan jūras velšu, gan pikantu garšu cienītājiem, kuri vēlas atsvaidzināt jau ierastās ikdienas maltītes ar vēl nebijušām garšu kombinācijām.
Svētku laikā dažādus pastas veidus iespējams izmantot ne vien gardu maltīšu pagatavošanai, bet arī radošām nodarbēm. AS “Dobeles dzirnavnieks” piedāvā 5 idejas vienkārši un ātri pagatavojamiem eglītes rotājumiem, kas būs pa spēkam ikvienam ģimenes loceklim – mazākajiem tie ļaus attīstīt pirkstu veiklību, bet pārējie varēs priecāties par kopā pavadīto laiku un krāšņi rotāto eglīti.
Pirmajā brīdī apskatot foto šķiet, ka tie ir vien parasti mākslinieku darbi, tomēr kā izrādās, tad tie patiesībā veidoti no daudzu tik iecienītajiem makaroniem.
Pircējs veikalā “Rimi” Āzenes ielā iegādājies makaronus, nākamajā dienā vēlējies tos pagatavot, taču pamanījis kaut ko aizdomīgu, izrādās, ka makaronu iepakojumā mīt kaitēkļi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «JAM» izcīnījusi 2. vietu Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā «RECCS 2017», kā arī uzstādījusi jaunu oficiālo Latvijas rekordu izturētās slodzes rādījumam – 536 kilogrami. Sacensības norisinājās 25. maijā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.
Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs ēd pastu vismaz reizi nedēļā, savukārt teju puse respondentu (46%) to lieto vienu līdz trīs reizes mēnesī, liecina AS „Dobeles dzirnavnieks” veiktā aptauja oktobrī, kas pasludinats par Pasaules Pastas mēnesi.