Veikalu plaukti ir pilni ar dažādu cenu kategoriju produktiem - tas attiecas arī uz makaroniem. Daudzi cilvēki brīnās, kāpēc viens iepakojums var būt divreiz dārgāks par citu, pat ja tie izskatās identiski. Kāda ir atšķirība starp lētiem un dārgiem makaroniem? Skaidro “unian.net”.
Daudzi cilvēki uzskata, ka pārmaksāt par makaroniem ir naudas izšķiešana. Tomēr, kā izrādās, cenu ietekmē ne tikai zīmols - kvalitāte ir papildu izmaksu vērta.
Ir vairāki svarīgi aspekti, kas atšķir lētus makaronus no dārgiem. Piemēram, miltu kvalitāte un veids ietekmē cenu, jo no cietajiem kviešiem gatavoti makaroni būs dārgāki. Šādi makaroni nepārvārīsies un nesalips kopā, un tie ir arī veselīgāki jūsu figūrai.
Vēl jāpiemin ražošanas tehnoloģija. Augstākas kvalitātes makaroni tiek pienācīgi žāvēti, kas novērš makaronu sadalīšanos gatavošanas laikā. Savukārt lētāki makaroni tiek žāvēti ātrāk - tas ļauj ražotājiem pārdot vairāk makaronu.
Dārgiem makaroniem bieži vien ir īpaša forma. Piemēram, to virsma var būt klāta ar sīkām rieviņām. Jebkura mērce vai eļļa, ko izmantojat, pielips pie virsmas, nevis pilēs uz šķīvja, arī tas rada garšīgākus makaronus.
Pēdējais punkts ir kopējā kvalitāte - dārgu makaronu ražotāji izmanto augstas kvalitātes izejvielas un kontrolē gatavā produkta kvalitāti, kamēr lētākos iepakojumos bieži vien var atrast salauztus makaronus.
Kā atšķirt labus makaronus no sliktiem?
Paļaušanās uz cenu nav visuzticamākā stratēģija, bet visa nepieciešamā informācija jau ir norādīta uz iepakojuma.
Makaronus var iedalīt trīs kvalitātes kategorijās:
A - veselīgākā grupa, kas gatavota no cietajiem kviešiem;
B - gatavota no mīkstajiem kviešiem;
C - gatavota galvenokārt no maizes miltiem.
Lai baudītu kvalitatīvu produktu, iegādājieties makaronus, kuriem uz iepakojuma ir norādīti 1. klases, A grupas vai cieto kviešu milti. Pēc tam apskatiet sastāvdaļas - daži ražotāji var pievienot miltus vai citas sastāvdaļas, lai ietaupītu naudu.
Ja makaroni ir gatavoti no augstas kvalitātes kviešiem, tajos būs daudz olbaltumvielu. Pārbaudiet iepakojumu - tajā jābūt vismaz 12 gramiem, vēlams 14-15 gramiem. Ja ražošanas laikā tika pievienoti milti, olbaltumvielu saturs būs zemāks.
Pievērsiet uzmanību arī derīguma termiņam. Labus makaronus var uzglabāt trīs gadus, bet produktiem, kas satur citas piedevas, derīguma termiņš ir 24 mēneši.
Pēc iepakojuma pārbaudes pārbaudiet pašus makaronus - augstas kvalitātes makaroniem būs gluda virsma, asas malas un zeltaina vai dzeltenīga krāsa.
No mīkstajiem kviešiem gatavotiem produktiem būs raupja virsma un tie būs balti, spilgti vai gaiši dzelteni. Makaroniem var būt arī balti plankumi slikti sajauktas mīklas dēļ. Visbeidzot, viegli sakratiet iepakojumu - ja apakšā redzat drupačas vai mazus gabaliņus, divreiz padomājiet par produkta iegādi.
Lasiet arī, kā pareizi pagatavot makaronus.