Itāļu zemnieciskā virtuve ir vienkārša dāvana pasaulei, un, lai gan mājās gatavoti makaroni joprojām ir tikai ola un milti, reibinošo formu klāsts tos var pārvērst par piemērotu gan kā pildījumu, gan kā elementu, kas piešķir sātīgam ēdienam spēku.
Dažreiz tas var būt tikpat vienkārši kā sastāvdaļu ievietošana pieliekamajā; citreiz tas var būt tikpat sarežģīti kā to pagatavošana no nulles. Neatkarīgi no tā, kādu recepti izvēlēties, neatkarīgi no tā, vai tā ir klasiska vai radoša, viena lieta ir droša: garšīgs makaronu ēdiens sākas ar lieliski pagatavotiem al dente, raksta thetakeout.com.
Frāze al dente tulkojumā nozīmē "līdz zobam", kas nozīmē, ka makaroniem ir stingra, taču maiga tekstūra, kas nav ne krītaina, ne graudaina. Ja tas ir pretstats al dente, itāļi to sauc par stracotto vai overcooked. Al dente tekstūra uzlabo ēšanas pieredzi, jo nodrošina, ka makaroni saglabā savu formu un spēj absorbēt mērci. Lai sasniegtu šo al dente pilnību, itāļi iesaka izņemt makaronus 1 līdz 2 minūtes pirms ieteicamā gatavošanas laika, kas norādīts uz iepakojuma.
Vienkāršākais veids, kā pārbaudīt, ir pārbaudīt apmēram 2 līdz 3 minūtes pirms ieteicamā gatavošanas laika beigām. Vēl viens veids ir paņemt makaronu un pieskarties tam; tam nevajadzētu viegli salūzt, bet gan būt stingriem un elastīgiem. Īsākiem makaroniem, piemēram, rigatoni, tiem ir labi jāsaglabā forma, lai tie neizšķīstu.
Lasi arī: Pašdarināta Boloņas mērce: gardas vakariņas visai ģimenei
Makaronu gatavošana līdz to al dente tekstūrai ir ļoti svarīga veiksmīgam makaronu ēdienam. Pilnveidojot šo pirmo gatavošanas posmu, process kļūst daudz vienkāršāks un patīkamāks. Izmantojiet visas maņu pārbaudes, lai nodrošinātu al dente makaronus, un, pats galvenais, izbaudiet savu ēdienu.