Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.
SASTĀVDAĻAS
400 g farfalle pasta (tauriņi)
500 g kotletes (gaļa)
400 g svaigi spināti
1 gb. sīpols
ķiploki
2 krustnagliņas
400 g aunazirņu (konservēti vai iepriekš mērcēti)
2 ēd.k olīveļļa
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Parmezāna siers un zaļumi (pasniegšanai) pēc izvēles
PAGATAVOŠANA
1.Kotletes izvāra ūdenī, līdz tās ir gatavas. Tas parasti aizņem apmēram 10 minūtes. Kamēr kotletes vārās, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Nomazgā spinātus un nogriež cietos stublājus. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
2.Lielā katliņā uzvāra ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli. Pievieno farfalle verdošajam ūdenim un vāra līdz al dente apmēram 7 līdz 9 minūtes. Ievēro laiku, kas norādīts uz makaronu iepakojuma.
3.Dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Apcep sīpolus līdz paliek caurspīdīgi, apmēram 3-5 minūtes. Pievieno ķiplokus un maisot sautē vēl minūti. Pēc tam pievieno spinātus, sāli un piparus pēc garšas. Sautē uz vidējas uguns, līdz spināti ir mīksti, apmēram 5 minūtes. Liek pannā aunazirņus un sautē vēl 3-5 minūtes.
4.Izņemkotletes no ūdens un nedaudz nosusina. Izvārīto farfalle nokāš un pievieno pannā kopā ar mērci. Kārtīgi samaisa. Pievieno kotletes un viegli samaisa, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sadalītas.
5.Sadala makaronus pa šķīvjiem. Pa virsu var uzkaisīt rīvētu parmezānu un zaļumus.