Supervegāniski makaroni

© Foto: pixabay.com

Vasaras izskaņas ļoti garšīgā daudzpusīga mērce ar tomātiem, fenheli un baziliku pievieno makaroniem izcilu svaiguma niansi. Gatavojiet pie grila un noderēs gan vegāniem, gan gaļēdājiem.

SASTĀVDAĻAS

2 sarkanie pipari, sagriezti ceturtdaļās

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 fenheļa sīpols, rupji sasmalcināts

1 sīpols, rupji sagriezts

1 liels burkāns, rupji sagriezts

2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

¼ tējkarotes sasmalcinātu čili

1 tējkarote fenheļa sēklas

2 ēdamkarotes tomātu biezeņa

400 g sasmalcinātu tomātu

600 ml dārzeņu buljona

1 tējk. pūdercukurs

neliela sauja sasmalcināta bazilika

500 g svaigu vārīti olu makaroni

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

1.SOLIS

Uzkarsē grilu un apcep papriku 10 minūtes vai līdz sāk pārogļoties. Pārliek bļodā, pārklāj un noliek malā. Kad tas ir pietiekami atdzisis, lai to varētu apstrādāt, noņem ādu un sagrieziet mīkstumu sloksnēs.

2.SOLIS

Sildiet eļļu lielā katliņā un apcepiet fenheli, sīpolu un burkānu 8-10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Iemaisa ķiplokus, sasmalcinātus čili, fenheļa sēklas un tomātu biezeni, vāra 2 minūtes, tad pievieno tomātus, buljonu un cukuru. Vāra uz lēnas uguns bez vāka 15 minūtes vai līdz dārzeņi ir pilnīgi mīksti.

3.SOLIS

Izņem pāris karotes mērces (tas vēlāk piešķirs tekstūru), tad pārējo sablendē katliņā līdz gandrīz viendabīgai masai. Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, lai sabiezē, pēc tam iemaisa mērci, sasmalcinātu baziliku un papriku. Pasniedz ar vārītiem makaroniem.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais