Ir vispāratzīts, ka maize ir jebkuras diētas ienaidnieks. Taču patiesībā tā nav gluži taisnība: ja zina, kādu konditorejas izstrādājumu izvēlēties, tas var noderēt pat tievēšanas procesā, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem (un noteikti nekaitēs veselībai).
Visas maizes ir garšīgas, bet ne visas var atstāt labu iespaidu uz zarnu veselību. Portāls "Eat This, Not That" izceļ vienu maizes veidu, kurš ir visveselīgākais, balstoties uz zarnu labsajūtu.
Latvijas Maiznieku biedrība saistībā ar strauji pieaugušajām enerģijas cenām aicina samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi maizei līdz 5%, informē biedrības pārstāvji.
Tuvāko divu mēnešu laikā maizes un miltu izstrādājumu cenas varētu pieaugt par aptuveni 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, skaidro Latvijas Mazinieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Kā vislabāk maizi uzglabāt vasarā? Vasara ir pikniku laiks – kā, dodoties piknikā, maizi paņemt līdzi, lai tā ilgāk būtu svaiga un garda? It kā visu jau labi zinām, tomēr ir vērts ieklausīties, ko iesaka eksperts - Fazer produktu attīstības vadītāja Baltijā Arlita Sedmale.
Tiek uzskatīts, ka tiem cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā rūpīgi seko līdzi savam svaram, būtu jāizvairās no maizes ēšanas. Taču uztura speciāliste Karīna Krasina uzskata, ka šāds pieņēmums ir maldīgs, raksta "newsyou.info".
Svaiga maize ir bīstama, jo tai ir augstāks skābums nekā jau pastāvējušais maizei. Tā var būt kaitīga cilvēkiem ar kuņģa un zarnu trakta problēmām. Par to radio Sputnik ēterā brīdināja uztura speciāliste Marija Čerņajeva.
Mēdz teikt,lai saprastu kādu tautību, ir jāzina stāsts par šīs tautas maizi. Latviešiem tas, protams, ir stāsts par rudzu maizi, kas iekļauta arī Latvijas kultūras kanonā. Bet par to, ka esam kļuvuši atvērtāki pasaules vēsmām, liecina fakts, ka labprāt baudām arī citu tautu maizes tradīcijas.
Uzņēmums SIA Liepkalni, kas plašāk pazīstams ar zīmolu maiznīca Liepkalni, uzsācis bezglutēna produktu ražošanu. Lai nodrošinātu šo produktu atbilstību bezglutēna produktu prasībām, tie tiks ražoti atsevišķā ceptuvē.
Sviestmaizes ir ļoti populārs un iecienīts brokastu, pusdienu un pat vakariņu ēdiens. Tas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens brīžos, kad ir liela steiga un nav laiks gatavot maltīti. Tomēr uzturā lietojot pārāk daudz maizi, tā var radīt dažādas veselības problēmas. Aplūko šīs piecas pazīmes un noskaidro, vai tu ikdienā uzturā lieto par daudz maizi!
Šobrīd veikalu plauktos varam atrast ļoti daudzveidīgu maizes sortimentu – ar pievienotām sēklām, veseliem vai smalcinātiem graudiem, klijām, pat maizi ar dārzeņu, kefīra vai riekstu piedevu. Visas šīs piedevas papildina maizes uzturvērtību un padara to bagātīgāku.
"Šodien ciema iedzīvotājiem bija jāsaskaras ar nepatīkamu atgadījumu, atrodot publiskajā pludmalē beigtu gulbi," ierakstu sociālajā tīklā Facebook iesāk Alderu ciema iedzīvotāja, kura lūdz nebarot putnus ar baltmaizi – tā spēj skaistos lidoņus nonāvēt!
Ēdienu blogeris Pipars ir sagatavojis pavisam vienkāršu, bet ļoti garšīgu recepti brokastīm. Šī recepte ies pie sirds tiem, kas iecienījuši tradicionālās angļu brokastis – siltas, sātīgas un barojošas.
Vasara ir laiks, kad dārzeņi un augļi ir paši gardākie. Gurķis ir neatņemama vasaras garšas sastāvdaļa. Gurķus var lietot uzturā dažādos viedos – sālītus, marinētus, aukstajā zupā, salātos vai svaigus kā uzkodu. Lai palutinātu tavas garšas kārpiņas, Signe Meirāne piedāvā gurķu un mencas maizīšu recepti.