Garda sviestmaize brokastīs, pāris maizes šķēlītes uzkodās un tostermaize pusdienās. Maize ir gards un ērts veids, kā ātri mazināt izsalkumu. Tomēr, kā jebkurš cits ēdiens, arī maize var atstāt nelabvēlīgu iespaidu uz mūsu pašsajūtu un veselību, ja to lietojam par daudz. Uzziniet, kā ķermenis mums var signalizēt par to, ka ēdam par daudz maizi!
Cenu lēcienam, škiet, nav nekādu bremžu, tās jau palielinās nevis mēneša ietvaros, bet pa stundām. Ja cilvēks no izklaides, jauna apgērba vēl var atteikties un to nepirkt, tad ēst taču gribas visiem un pārtika jāpērk grib vai negrib.
Toms Čērčs, naudas taupīšanas eksperts, atklāj pavisam vienkāršu triku, kā uzglabāt maizi, lai tā pēc iespējas ilgāk paliktu svaiga, vēsta portāls "The Sun".
Ir vispāratzīts, ka maize ir jebkuras diētas ienaidnieks. Taču patiesībā tā nav gluži taisnība: ja zina, kādu konditorejas izstrādājumu izvēlēties, tas var noderēt pat tievēšanas procesā, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem (un noteikti nekaitēs veselībai).
Visas maizes ir garšīgas, bet ne visas var atstāt labu iespaidu uz zarnu veselību. Portāls "Eat This, Not That" izceļ vienu maizes veidu, kurš ir visveselīgākais, balstoties uz zarnu labsajūtu.
Latvijas Maiznieku biedrība saistībā ar strauji pieaugušajām enerģijas cenām aicina samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi maizei līdz 5%, informē biedrības pārstāvji.
Tuvāko divu mēnešu laikā maizes un miltu izstrādājumu cenas varētu pieaugt par aptuveni 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, skaidro Latvijas Mazinieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Kā vislabāk maizi uzglabāt vasarā? Vasara ir pikniku laiks – kā, dodoties piknikā, maizi paņemt līdzi, lai tā ilgāk būtu svaiga un garda? It kā visu jau labi zinām, tomēr ir vērts ieklausīties, ko iesaka eksperts - Fazer produktu attīstības vadītāja Baltijā Arlita Sedmale.
Tiek uzskatīts, ka tiem cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā rūpīgi seko līdzi savam svaram, būtu jāizvairās no maizes ēšanas. Taču uztura speciāliste Karīna Krasina uzskata, ka šāds pieņēmums ir maldīgs, raksta "newsyou.info".
Svaiga maize ir bīstama, jo tai ir augstāks skābums nekā jau pastāvējušais maizei. Tā var būt kaitīga cilvēkiem ar kuņģa un zarnu trakta problēmām. Par to radio Sputnik ēterā brīdināja uztura speciāliste Marija Čerņajeva.
Mēdz teikt,lai saprastu kādu tautību, ir jāzina stāsts par šīs tautas maizi. Latviešiem tas, protams, ir stāsts par rudzu maizi, kas iekļauta arī Latvijas kultūras kanonā. Bet par to, ka esam kļuvuši atvērtāki pasaules vēsmām, liecina fakts, ka labprāt baudām arī citu tautu maizes tradīcijas.