Maize

15.nov 2021
Kas var būt gardāks par rīta sviestmaizi? Ievies jaunus brokastu paradumus un aizstāj sviestu ar veselīgāku, bet tik pat gardu alternatīvu!
20.sep 2021
Tuvāko divu mēnešu laikā maizes un miltu izstrādājumu cenas varētu pieaugt par aptuveni 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, skaidro Latvijas Mazinieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
3.aug 2021
Kā vislabāk maizi uzglabāt vasarā? Vasara ir pikniku laiks – kā, dodoties piknikā, maizi paņemt līdzi, lai tā ilgāk būtu svaiga un garda? It kā visu jau labi zinām, tomēr ir vērts ieklausīties, ko iesaka eksperts - Fazer produktu attīstības vadītāja Baltijā Arlita Sedmale.
27.jun 2021
Tiek uzskatīts, ka tiem cilvēkiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai ikdienā rūpīgi seko līdzi savam svaram, būtu jāizvairās no maizes ēšanas. Taču uztura speciāliste Karīna Krasina uzskata, ka šāds pieņēmums ir maldīgs, raksta "newsyou.info".
23.mai 2021
Zinātnieki secinājuši, ka sejas āda noveco ātrāk, jo uzturā ir iekļauti produkti, kas izgatavoti no baltajiem miltiem vai satur glutēnu.
21.apr 2021
Vairāku pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar gardu recepti, kā pagatvot grilēta siera maizi.
1.apr 2021
Svaiga maize ir bīstama, jo tai ir augstāks skābums nekā jau pastāvējušais maizei. Tā var būt kaitīga cilvēkiem ar kuņģa un zarnu trakta problēmām. Par to radio Sputnik ēterā brīdināja uztura speciāliste Marija Čerņajeva.
24.mar 2021
Mēdz teikt,lai saprastu kādu tautību, ir jāzina stāsts par šīs tautas maizi. Latviešiem tas, protams, ir stāsts par rudzu maizi, kas iekļauta arī Latvijas kultūras kanonā. Bet par to, ka esam kļuvuši atvērtāki pasaules vēsmām, liecina fakts, ka labprāt baudām arī citu tautu maizes tradīcijas.
18.mar 2021
Uzņēmums SIA Liepkalni, kas plašāk pazīstams ar zīmolu maiznīca Liepkalni, uzsācis bezglutēna produktu ražošanu. Lai nodrošinātu šo produktu atbilstību bezglutēna produktu prasībām, tie tiks ražoti atsevišķā ceptuvē.
1.mar 2021
Sviestmaizes ir ļoti populārs un iecienīts brokastu, pusdienu un pat vakariņu ēdiens. Tas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens brīžos, kad ir liela steiga un nav laiks gatavot maltīti. Tomēr uzturā lietojot pārāk daudz maizi, tā var radīt dažādas veselības problēmas. Aplūko šīs piecas pazīmes un noskaidro, vai tu ikdienā uzturā lieto par daudz maizi!
26.feb 2021
Šobrīd veikalu plauktos varam atrast ļoti daudzveidīgu maizes sortimentu – ar pievienotām sēklām, veseliem vai smalcinātiem graudiem, klijām, pat maizi ar dārzeņu, kefīra vai riekstu piedevu. Visas šīs piedevas papildina maizes uzturvērtību un padara to bagātīgāku.
5.feb 2021
Par pasaules trendu koronavīrus laikā, kad vairāk laika pavadījām mājas, kļuva banānu maizes cepšana. "Rimi" piedāvā jaunu receptei – dārzeņu maize!
23.nov 2020
"Šodien ciema iedzīvotājiem bija jāsaskaras ar nepatīkamu atgadījumu, atrodot publiskajā pludmalē beigtu gulbi," ierakstu sociālajā tīklā Facebook iesāk Alderu ciema iedzīvotāja, kura lūdz nebarot putnus ar baltmaizi – tā spēj skaistos lidoņus nonāvēt!
14.nov 2020
"Rimi Gardēži" dalās ar maizes recepti, kuras rezultātā rodas kukurūzas kukulītis!
16.sep 2020
Ēdienu blogeris Pipars ir sagatavojis pavisam vienkāršu, bet ļoti garšīgu recepti brokastīm. Šī recepte ies pie sirds tiem, kas iecienījuši tradicionālās angļu brokastis – siltas, sātīgas un barojošas.
20.aug 2020
Vasara ir laiks, kad dārzeņi un augļi ir paši gardākie. Gurķis ir neatņemama vasaras garšas sastāvdaļa. Gurķus var lietot uzturā dažādos viedos – sālītus, marinētus, aukstajā zupā, salātos vai svaigus kā uzkodu. Lai palutinātu tavas garšas kārpiņas, Signe Meirāne piedāvā gurķu un mencas maizīšu recepti.
18.jūl 2020
Latvijas iedzīvotāju vērtējumā kvalitatīvākie produkti veikalos ir maize un piens, pavēstīja mazumtirgotāja "Maxima Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz "Maxima mazumtirdzniecības kompasa" pētījuma datiem.
11.jūl 2020
Vairums jeb 60% iedzīvotāju Latvijā baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu, liecina pētījums*.
21.mai 2020
Libānas iedzīvotāji piedzīvo smagu pārtikas krīzi, paziņojis šīs valsts premjerministrs Hasans Diabs, brīdinot, ka drīz daudzi cilvēki nevarēs atļauties pat maizi.
13.mai 2020
Maizes ieraugs pēdējos gadus ir kļuvis par leģendu, ko prasmīgi pavāri gatavo paši vai nodod viens otram kā vērtīgu dārgumu, jo tieši labs dabīgais ieraugs ir viena no kvalitatīvas maizes būtiskākajām sastāvdaļām. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone skaidro, kas ir dabīgā ierauga vērtīgākās īpašības un kāpēc tas padara maizi tik īpašu.