Apnikuši tradicionālie svētku salāti? Tad pievērs uzmanību šiem salātiem. “Tie ir ļoti latviski, jo gan vista, gan siers latviešiem ir raksturīgi, un maize ir nacionālais ēdiens. Latvietis bez maizes nav latvietis,” secina virtuves huligāns Pipars.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
2 vārītas vistas filejas
250g brūnie šampinjoni
150g garšīgs siers
1/2 raženā sēklu maize “Liepkalni”
4 cieti vārītas olas
2 nelieli sīpoli
2 ķiploka daiviņas
olīveļļa sāls
Mērcei:
3 ēd.k. krējums
3 ēd.k. laba majonēze
1 tējk. Dižonas vai medus sinepes
Pagatavošana (30 min.):
- Maizes šķēles sagriež kubiņos, pievieno 3 ēd.k. olīveļļas, sasmalcinātus ķiplokus un sāli, apmaisa. Pārber uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī grila režīmā 5-6 minūtes.
- Sīpolus sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlēs. Sausā pannā vispirms apcep sēnes, līdz tās atdod visu šķidrumu. Sēnes pārliek bļodā un tajā pašā pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus. Tad sēnes samaisa ar sīpoliem.
- Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistas fileju sagriež palielos kubiņos. Mērcei krējumu sajauc ar majonēzi un sinepēm.
- Salātu bļodā kārto slāņos - vistas fileja, ko sasmērē ar mērci. Tad sēnes ar sīpoliem un sagrieztas olas. Tad mērce un siers. Pārlej ar atlikušo mērci un pa virsu kārto grauzdiņus.
- Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Salātus var pagatavot iepriekšejā dienā, bet grauzdiņus gan pievieno īsi pirms pasniegšanas, lai nepaspēj samirkt un palikt mīksti. Grauzdiņi man arī brīnišķīgi glabājās kraukšķīgi slēgtā traukā, tikai pirms tam tie pilnībā jāatdzesē.
Padoms
Kāpēc tieši šī maize? Grauzdiņi sanāk ļoti viegli un saglabā maizes gaisīgu kraukšķīgumu.
Vairāk receptes meklē, šeit