Virtuves huligāns Pipars atklāj, lai uzceptu bagātīgu sēklu maizi, nevajag nekādas mākslas un zināšanu – tikai sajaukt visu kopā un ieslēgt cepeškrāsni.
“Ja jums garšo sēklu maize, maize ar sēkliņām, rieksti, tad šī ir īstā. Es jau sen gribēju to uzcept, Jūs man jau sen prasījāt šādas maizes recepti, te būs,” iedrošina Pipars.
SASTĀVDAĻAS (forma - 10x24cm):
70 g saulespuķu sēklas
70 g ķirbju sēklas
90 g linsēklas
65 g rieksti (lazdu rieksti vai mandeles)
145 g pilngraudu auzu pārslas
4 ēd.k. sātīgais miltu maisījums “Kotiņi”
1 tējk. sāls
1 ēd.k. medus
3 ēd.k. linsēklu eļļa “Kotiņi”
350 g ūdens
PAGATAVOŠANA
1.Lielā bļodā sajauc kopā ūdeni, medu un eļļu. Citā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas (riekstus var sasmalcināt) un ieber bļodā pie šķidruma. Samaisa, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un noliek uz 1-1,5 h, lai uzbriest.
2.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Maizes formu izklāj ar cepamo papīru, lai vēlāk būtu vieglāk maizi izņemt. Pārlej tajā mīklu izlīdzina un cep cepeškrāsnī 1 stundu.
3.Maizi atdzesē (var atdzesēt formā), izņem no maizes formas un sagriež porcijas gabalos. Ilgstoši uzglabāt labāk ledusskapī.