Padoms maizi pirms ēšanas sasaldēt un atlaidināt

© Foto: Pexels.com

Maize bieži tiek uzskatīta par ienaidnieku, kad gribam zaudēt svaru, bet tā nav. Maizes sasaldēšana var pārvērst ogļhidrātus šķiedrās, vēsta The Mirror.

Daktere Kārena Alarkona iesaka tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekiem kilogramiem, sasaldēt maizi un pēc tam to pirms ēšanas uzsildīt. Šī metode ne tikai pagarina maizes glabāšanas laiku, bet arī lepojas ar dažiem negaidītiem ieguvumiem veselībai.

Temperatūras izmaiņas pārvērš ogļhidrātus par "prebiotiskām šķiedrām", kas var uzlabot zarnu mikrobiomu, regulēt glikozes līmeni un samazināt cukura līmeni asinīs. Šīs priekšrocības var uzlabot koncentrēšanos un enerģijas līmeni, kā arī palīdzēt izvairīties no pārēšanās.

Glikozes līmeņa regulēšana var pat uzlabot miegu un ādas veselību. Arī maizes sasaldēšana tās viegli sagremojamā ciete pārvēršas par izturīgām cietēm, padarot to organismam grūtāk noārdāmu un vairāk izvadītu.

Foto: Pexels.com

Tas samazina kaloriju uzņemšanu no maizes, vienlaikus veicinot gremošanu un sāta sajūtu pēc ēšanas.

Ķermenis var vieglāk tikt galā ar cieti, kad tā tiek uzkarsēta, tāpēc maizes uzsildīšana pēc sasaldēšanas var samazināt vēdera uzpūšanos un gāzes veidošanos.

Ārste gan brīdināja, ka šis triks darbojas tikai tad, ja lietojat kvalitatīvu maizi, proti, ar ieraugu un pilngraudu miltiem.

Šo temperatūras triku var izmantot arī citiem populāriem ogļhidrātiem, piemēram, makaroniem un rīsiem, tos vienkārši pagatavojot un pēc tam atdzesējot ledusskapī pirms ēšanas. Taču atcerieties, ka nekāda karsēšana vai sasaldēšana nevar aizstāt priekšrocības, ko sniedz sabalansēts uzturs, kur jāiekļauj daudz dārzeņu un minimāls daudzums īpaši apstrādātas pārtikas.

Kā izvēlēties veselīgu maizi

Foto: Pexels.com

Izvēloties maizi, jākoncentrējas uz šādiem rādītājiem:

  • miltu veids,
  • dažādu piedevu daudzums,
  • sāls,
  • cukurs.

Labāk izvēlēties no veseliem graudiem vai klijām ceptu maizi, jo tā ir šķiedrvielām bagāta, B un E vitamīni, kā arī dzelzs, cinks, selēns.

Dzīvesstils

Krāšņas vasaras puķes podos – balkonos, terasēs vai pie lieveņa – piešķir mājām īpašu šarmu. Tomēr, lai tās ziedētu ne tikai jūnijā, bet arī jūlijā, augustā un pat vēlāk, ir jāatceras viens būtisks noteikums – regulāra un pareiza mēslošana. Ar ūdeni vien nepietiek, jo katrā laistīšanas reizē barības vielas izskalojas. Laiks kļūt par savu puķu labāko draugu un dārzkopības detektīvu – ielūkosimies, ko un cik bieži podu puķes patiesībā vēlas, kopā ar “Home&Garden” dārzkopības ekspertiem.

Svarīgākais